Vidimo se kada stignemo tamo, Coolio

Čuvena rep majstor Kulio preminuo je rano jutros, 28. septembra 2022. u 59. godini života

Kako pišu svetski mediji, njegov dugogodišnji menadžer Džarez Pouzi saopštio je da je Kulio pronađen na podu kupatila u kući njegovog prijatelja u Los Anđelesu bez svesti. Uzrok smrti nije poznat (kasnije je dokazano da je u pitanju predoziranje fentanilom, heroinom i metamfetaminom), a portal TMZ (čuven po tome da uvek prvi sazna ovakve vesti, često u isto vreme kada i Hitna pomoć) prijavljuje da je ekipa Hitne pomoći koja je došla na lice mesta prijavila kao uzrok smrti srčani udar.

Kulio je pre muzičke karijere bio vatrogasac-doborovoljac i član obezbeđenja na aerodromu u Los Anđelesu, pre nego što je počeo da se bavi rep muzikom. 1994. potpisao je prvi ugovor, objavio album “It takes a thief” sa veoma uspešnim singlom “Fantastic Voyage”, ali tek sa sledećim singlom “Gangstas paradise” snimljenim za film “Opasni umovi”, Kulio postaje svetska poznata rep zvezda.

Artis Lion Ajvi Junior, kako mu je bilo pravo ime, na talasu popularnosti 1996. osvaja Gremi nagradu, u jeku sukoba dve rep/hip-hop scene, Zapadne i Istočne obale SAD, koji je koštao života legendarnih repera Tupak Šakura i Notorious B.I.G. Kulio je u sukobu EAST SIDE – WEST SIDE ipak uspeo da ostane neutralan i da zagovara prekid nasilja i okršaja bandi.

Bio je glasnogovornik za Američku fondaciju protiv alergija i astme, pošto je i sam bio astmatičar.