Vikend u pozorištu- dve dramske i dve lutkarske predstave

Pogledajte repertoar Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

insert iz predstave "Komandant Sajler"

Od petka do nedelje, Narodno pozorište „Toša Jovanović“ sprema po dve predstave na lutkarskoj i dramskoj sceni. U petak, 28. 01., možete pogledati predstavu „Slobodne žene balkanske“. Od 20 časova počinje, a u pitanju je predstava po tekstu Ljiljane Lašić. Potresna priča o dvema ženama koje dele sudbinu zemlje koja nestaje i osiromašenog društva u tranziciji. Uloge su pripale Snežani Kovačev Čelar i Veski Varićak.

Druga dramska predstava zakazana je za subotu, 29. januar. Od 20 časova imaćete prilike da pogledate predstavu „Komandant Sajler“. Jedno od osnovnih pitanja koje predstava postavlja bilo je do kojih granica je čovek spreman da brani ideologiju, mitove o izabranim narodima, teorije zavere? Sa druge strane, kako je moguće da (navodno) svi mi veoma dobro znamo i jasno vidimo da je svaki ideološki fanatizam čist besmisao, ali taj besmisao uvek nađe svoj put?

Na kraju, ko su čuvari ideologije, kako se piše istorija i kako nastaje mit? Uloge tumače: Milan Kolak, Dejan Karlečik, Zvonko Gojković, Stefan Juanin, Sanja Radišić, Ljubiša Milišić, Mirko Pantelić, Miljan Vuković i Jovan Torački.

Lutarske predstave na programu su u subotu i nedelju.

U subotu, 29. januara, od 11 časova, na velikoj sceni možete pogledati predstavu Ivica i Marica, dok je u nedelju, 30. januara, od 18 časova na repetoaru predstava Dečak i Mesec.

Cene karata su 400 dinara za dramske i 200 dinara za lutkarske predstave. Postoji popust za studente, đake, penzionere i grupne posete. Za osobe koje imaju karticu 3+1, podrazumeva se popust za sve predstave od 50 odsto.