25.6 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranica"Vizije muzeja" u Narodnom muzeju

„Vizije muzeja“ u Narodnom muzeju

European Top 44 Airplay chart

U poseti Narodnom muzeju Zrenjanin, imate priliku da doživite jedinstveno iskustvo kroz aplikaciju proširene stvarnosti nazvanu „Vizije muzeja“. Ova aplikacija omogućava posetiocima da na potpuno nov način istraže stalnu postavku muzeja.

Kroz „Vizije muzeja“, možete bukvalno „oživeti“ dela koja se nalaze u muzeju, kao što su slike poput „Defile banatskih spahija pred carem Franjom Josifom I“ Vago Pala ili „Vizije u oblacima“ Uroša Predića. Takođe, možete istražiti detalje kao što su „Pendžera prijatelјstva“ Tivadara Vanjeka ili čak kapa zlatara i glava sa originalnog spomenika kralјa Petra I Oslobodioca vajara Rudolfa Valdeca.

Ova dvojezična aplikacija, dostupna na srpskom i engleskom jeziku, omogućava vam da dobijete dublji uvid u umetnička dela i artefakte koji se nalaze u muzeju. Sve što treba da uradite je da usmerite svoj telefon ili tablet uređaj prema određenom eksponatu i aktivirate sadržaj aplikacije.

Realizacija ove aplikacije je rezultat saradnje Narodnog muzeja Zrenjanin sa firmom Zumoko AR/VR, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Aplikaciju možete preuzeti besplatno sa Google Play Store-a i App Store-a. Ovo iskustvo proširene stvarnosti dodaje novu dimenziju poseti muzeju i omogućava vam da umetnička dela doživite na potpuno nov način.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
25.6 ° C
26.7 °
25.6 °
48 %
2.4kmh
67 %
Čet
23 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °