Vodu trošite racionalno!

Korisnički centar JKP

Prema najavama meteorologa talas tropskih vrućina koji je pogodio Evropu i region dolazi i kod nas, i u narednim danima predviđaju se temperature preko 40 stepeni.

Potrošnja vode u Zrenjaninu beleži istorijske maksimume, sistem vodosnabdevanja neprekidno radi u punom kapacitetu, ali je i pored toga vodosnabdevanje stabilno, što je rezultat višegodišnjeg ulaganja Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ u sisteme na izvorištu odakle se grad snabdeva vodom.

Da bi se postojeći sistem vodosnabdevanja održao i da bi se izbeglo njegovo urušavanje tokom najavljenih tropskih vrućina, JKP” Vodovod i kanalizacija” apeluje na građane da vodu troše racionalno.

Neracionalnu potrošnju vode, odnosno zalivanje travnjaka i baštica, polivanje trotoara i drugih betonskih površina, punjenje bazena i češće pranje motornih vozila treba izbegavati, a naročito u „špicevima“ kada je potrošnja vode najveća, odnosno rano ujutru i u periodu između 18:00 i 22:00.

Racionalna potrošnja vode, naročito u „špicevima“ potrošnje, omogućuje stabilan pritisak vode u mreži i samim tim mogućnost da je svi korisnici, i u objektima individualnog i kolektivnog stanovanja, u svakom trenutku imaju u dovoljnim količinama i stabilnog pritiska za zadovoljenje svojih potreba.