Vesti Zrenjanin

Zrenjanin pod vrelim talasom: Temperature do 40 stepeni, a moguće je i kišovito vreme

Danas će u Srbiji preovladavati sunčano i veoma toplo vreme. Tokom dana, a posebno u popodnevnim satima, može doći do povremenih kratkotrajnih kiša ili pljuskova praćenih grmljavinom.

Vetar će biti slab do umeren, promenljivog pravca, dok će u područjima gde duva košava biti jugoistočni, a popodne će promeniti smer na severozapadni.

Temperature će se kretati od 15 do 23 stepena tokom jutra, dok će najviša dnevna temperatura biti između 33 i 37 stepeni.

Republički hidrometeorološki zavod je izdao narandžasti meteo-alarm za skoro celu Srbiju zbog jakog i dugotrajnog toplotnog talasa. Očekuje se da će maksimalne temperature danas i sutra biti između 33 i 37 stepeni Celzijusa, dok će od srede do kraja sledeće sedmice porasti na 35 do 40 stepeni, uz tropske noći u urbanim sredinama.

Ovaj toplotni talas biće praćen značajnim nedostatkom padavina. Manje osveženje od oko 5 stepeni moguće je tek sredinom meseca, uglavnom na severozapadu Srbije, ali temperature će i dalje ostati iznad proseka, uz nastavak perioda sa veoma toplim danima i noćima.

Tokom narednih sedam dana, u Srbiji će preovladavati sunčano vreme sa povremenim kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom, najverovatnije u utorak i krajem perioda.

Kako se rashladiti kada je napolju ovoliko vruće? Probajte sledeće recepte: Ledeni čaj od breskve – osvežavajući letnji napitak i Letnja salata koju morate probati!

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button