22.7 C
Zrenjanin
4.07.2022.
NaslovnaZabavaMuzikaYou're the one that i want (John Travolta And Olivia Newton John)

You’re the one that i want (John Travolta And Olivia Newton John)

Filmski mjuzikl “Brilijantin” iz 1978. godine, adaptacija brodvejskog blok bastera decenije, biće film sa najvećom zaradom te godine, ali javnost će se zaljubiti u soundtrek nekoliko meseci pre nego što je film uopšte i počeo da se prikazuje u bisokopima.

Pesme poput “Grease” u izvođenju Frenkija Valija i “You’re The One That I Want”, optimistični duet između DŽona Travolte i Olivije Njutn Džon u punoj snazi su na prvim mestima pop-top lista i pojačavaju iščekivanja izdanja filma.

Ubrzo nakon toga, singlovi „Summer Nights“ i „Hopefully Devoted To You“ upadaju među 10 najprodavanijih, a dva meseca nakon što film stigne u bioskope, ceo soundtrek skače na 1. mesto na listi najprodavanijih albuma ne samo na američkom, već i britanskom tlu.

Osim naslova “Greased Lightnin”, koji nikako nije mogao da mrdne dalje od 11. mesta, svi singlovi imali su prisustvo u Top 10 britanskoj listi, sa “You’re the one that i want” koji je dominirao na mestu broj 1 devet nedelja uzastopce.

Soundtrek je ubrzo postao drugi najprodavaniji album godine, kome je “protivnik” bio samo soundtrek iz drugog Travoltinog filma – “Saturday Night Fever”. Balada „Hopelessly devoted to you“ Olivije Njutn-Džon donosi filmu nominaciju za Oskara za najbolju originalnu pesmu.

Pročitajte još i kako je Enrike Iglesijas za malo ostao bez prstiju na jednom svom koncertu

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...