Zabava

Za ljubitelje domaćih serija, ovo su 3 serije koje možete pogledati

Za sve ljubitelje domaćih serija, predstavljamo vam tri naslova koje ne smete propustiti. Nisu „Srećni ljudi“ i „Bolji život“, ali su zanimljive i imaju pečat 21. veka. Ove serije se razlikuju od ostalih serija domaće produkcije.

Deca zla

„Deca zla“ je prva srpska serija koja se emituje na HBO platformi. Nastala je po istoimenom romanu srpskog pisca Miodraga Majića, čiji rad istražuje teme pravosuđa, kriminala i socijalnih problema. Autor, koji je po zanimanju sudija, koristi svoje duboko iskustvo iz pravnog sistema kako bi stvorio autentične priče.

Detalji su često mračni i realistični, dodajući dubinu priči. Priča je uverljiva i napeta. Likovi su dobro razrađeni, što dodatno obogaćuje priču. Njihovi motivi i postupci često izazivaju moralnu dilemu kod gledatelja.

Radnja se odvija u luksuznoj beogradskoj četvrti Dedinje, gde se događa ubistvo poznatog političara. Kada telo pronađu s krvavim dukatom u ruci, detektivi započinju intenzivnu istragu. Kroz složen zaplet, otkrivaju mračne tajne i skrivene motive, otkrivajući svet pun zločina, strasti i tajanstvenih simbola. Potraga za ubicama vodi do neočekivanih obrta i napetih sukoba, dok se detektivi suočavaju sa duboko ukorenjenim intrigama.

Jutro će promeniti sve

Serija prati živote četvoro tridesetogodišnjaka u Beogradu koji se suočavaju sa besparicom, nemogućnošću pronalaženja stalnog posla, nesređenim ljubavnim odnosima i stanovanjem kod roditelja ili sa cimerima. Kroz borbu sa životnim izazovima, oni pokušavaju da redefinišu svoje prijateljske i emotivne odnose dok tragaju za svojim mestom u svetu. Filip, koji se vraća iz Amerike, okupiće svoje dugogodišnje prijatelje, Ljubu, Anđelu i Aleksandru. Serija se ističe svojom autentičnošću i temama kao što su profesionalna i emotivna nesnađenost u tridesetim godinama, te preispitivanje seksualnosti, što je čini neobičnom u srpskoj televizijskoj produkciji.

Znam kako dišeš

„Znam kako dišeš“ je bosanskohercegovačka dramska serija iz 2023. godine koja je imala svetsku premijeru na 80. Venecijanskom filmskom festivalu, kao deo glavnog programa.

Radnja počinje slučajem samoubistva maloletnika, što pokreće lavinu događaja u privatnom životu tužiteljke Nevene Murtezić. Nevena je samohrana majka tinejdžera u procesu razvoda i teži da balansira između života sa sinom i posla koji je pod stalnim pritiskom politike i javnosti.

Kroz priču o Neveninim izazovima i dilemama, serija istražuje kompleksnost porodičnih odnosa, profesionalne prepreke i pritisak javnosti. Ova duboka analiza ljudske psihe i dinamike društva daje uvid u život savremenog bosanskohercegovačkog društva, nudeći gledaocima zanimljivo i emotivno putovanje kroz lične borbe glavnih likova.

Da li ste gledali TV serije koje se završavaju 2024?

Povezani članci

Back to top button