11.7 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaRazno"Zagonetač" u Narodnom muzeju Zrenjanina

„Zagonetač“ u Narodnom muzeju Zrenjanina

European Top 44 Airplay chart

U petak, 19. januara sa početkom u 18h, u salonu Narodnog muzeja Zrenjanina, održaće se premijera stripa „Zagonetač: Godina prva“. Na premijeri će govoriti Stevan Subić, crtač i kolorista ovog stripa, kao i urednici izdavačke kuće, Nikola Dragomirović i Borislav Pantić.

Posetioci će na promociji saznati detalje o nastanku ovog stripa, šta ga čini jedinstvenim i zašto je ocenjen kao najbolji strip objavljen u prethodnoj godini. Oni koji već poseduju strip mogu ga poneti kako bi dobili potpis autora, a izdanje će moći da se kupi po promotivnoj ceni.

zagonetac

O stripu

„Zagonetač: Godina prva“ je narativna prethodnica bioskopskog hita „Betmen“ Meta Rivesa iz 2022. godine. Glumac i scenarista Pol Dejno, koji je u tom filmu igrao ulogu Zagonetača, osmislio je priču koja produbljuje motive ovog negativca, otkriva njegovu ljudsku stranu i prati njegov put u svet ludila i zločina. Stevan Subić je Dejnovom scenariju dodao noćnu dimenziju energičnim i inovativnim crtežom, retko viđenim u svetu superherojskog stripa. Zbog toga nije iznenađenje što „Zagonetač: Godina prva“ spada među najimpresivnije stripove 2023. godine, i favorit je kako publike, tako i kritičara.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
11.7 ° C
16.7 °
11.7 °
80 %
2.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sre
24 °
Čet
25 °
Pet
28 °
Sub
21 °