20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaZapočeta obnova pruge Lukićevo - Zrenjanin Fabrika

Započeta obnova pruge Lukićevo – Zrenjanin Fabrika

European Top 44 Airplay chart

Počela je obnova pruge Lukićevo – Zrenjanin Fabrika, koja se proteže na skoro osam kilometara, između Orlovata i Zrenjanina. Infrastruktura železnice Srbije vodi ovaj projekat koji uključuje modernizaciju 7.850 metara pruge. Osim toga, planira se obnova četiri skretnice u stanici Lukićevo i uređenje šest putnih prelaza duž ove deonice.

Radovi su započeli 20. februara i trebalo bi da budu završeni u roku od 270 dana. Tokom devet meseci trajanja radova, stari kolosek će biti uklonjen, a zatim će biti postavljene nove šine i betonski pragovi. Takođe, biće ugrađena potrebna oprema na pruzi kako bi se poboljšala nosivost i bezbednost saobraćaja. Obratiće se pažnja i na dopunu tucanika, zastornu prizmu, rešetanje i mašinsko regulisanje koloseka.

Vrednost projekta iznosi oko 500 miliona dinara, a izvođač radova je novosadski ZGOP. Ova rekonstrukcija predstavlja nastavak radova na modernizaciji pruge Novi Sad – Rimski Šančevi – Orlovat – Zrenjanin. Poslednji put kada su radovi izvedeni na ovoj pruzi bilo je pre više od šest decenija.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °