16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotZašto vam se šminka lako skida?

Zašto vam se šminka lako skida?

European Top 44 Airplay chart

Šminka je deo svakodnevnog ulepšavanja mnogih žena. Tu je da naglasi prirodnu lepotu, sakrije nesavršenosti na licu, a često je i izražaj kreativnosti. Sigurno se većina žena isfrustrira kada primeti da joj se šminka razmazala ili skinula, a evo zašto se šminka lako skida.

Niste pripremili kožu pre šminkanja

Nedovoljna hidratacija ili preskakanje koraka poput nanošenja prajmera mogu rezultirati time da koža nije idealna podloga za šminku. Ako kožu pravilno pripremite pre šminkanja stvorićete glatku površinu na kojoj će se šminka duže zadržati.

Neodgovarajući proizvodi

Jeftini ili neprikladni kozmetički proizvodi mogu brzo izgubiti svoju postojanost. Naravno, ne znači uvek da je ono što je jeftino lošeg kvaliteta, ali morate da povedete računa o tome koje proizvode kupujete. Koliko ljudi zapravo čita sastave proizvoda koje kupuje? Kvalitetniji proizvodi sa dugotrajnijim formulama uglavnom pružaju bolje rezultate, ali su i skuplji. Ukoliko se već šminkate, izdvojite novac za kvalitetnu kozmetiku.

Šminka se skida brže sa određenih delova lica

Određeni delovi lica su podložniji skidanju šminke. Na primer, područje oko očiju je često osetljivo i sklono pojavi bora što dovodi do skidanja senke i razmazivanja maskare.

Različiti tipovi kože

Različite vrste kože reaguju na šminku na različite načine. Masna koža može ubrzati proces razmazivanja šminke zbog povećane proizvodnje sebuma koji otežava prianjanje šminke. S druge strane, suva koža može apsorbovati šminku, čineći je manje postojanom.

Kako da vam šminka traje duže?

Da biste osigurali da vam šminka traje tokom celog dana, pratite ove korake.

Redovno hidrirajte kožu kako biste sprečili isušivanje. Pre šminkanja nanesite prajmer koji će stvoriti glatku površinu i omogućiti bolje prianjanje šminke. Koristite kvalitetnu šminku i izbegavajte da stavljate šminku u mnogo slojeva. Osim što će se takoreći kruniti sa lica, izgledaćete neuredno.

Nakon nanošenja tečnog ili kremastog pudera, setujte ga puderom u prahu. Laganim tapkanjem puderom fiksirajte šminku i produžite njenu postojanost. Ovo je posebno važno za područja sklona brzom skidanju šminke, poput područja oko očiju i usana. Dodatno produžite trajanje šminke koristeći fiksator šminke.

Iako ispratite ove korake, svejedno tokom dana proverite šminku i po potrebi je popravite. Nosite manje količine proizvoda za popravljanje šminke kako biste osvežili izgled i održali šminku besprekornom.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °