Uradi sam - katalog
21.9 C
Zrenjanin
22.06.2024.
Uradi sam - katalog
Naslovna stranicaŽeleznički most uskoro u novom ruhu

Železnički most uskoro u novom ruhu

Radovi će trajati do 19. aprila.

European Top 44 Airplay chart

Železnički saobraćaj u našem gradu obustavljen je od 4. januara ove godine, pošto su počeli sa radovima na zameni železničkog mosta preko Begeja.

Predviđeno je da most u čitavoj dužini od 55 metara dobije novu čeličnu rešetku. Novi most biće izrađen od demontiranih elemenata montažno-demontažne konstrukcije koja je bila postavljena preko Dunava u Novom Sadu, dok nije izgrađen novi „Žeželjev most“.

U prvoj fazi radova će se na mostu u naselju „Berbersko“ biti postavljeni šipovi, kojima će zapravo demontirati most, a uz to će se sprovesti i drugi neophodni radovi. Kada se ova faza završi, počeće seča i demontaža postojeće kontrukcije mosta. Stara čelična konstrukcija biće odložena na šipove i skele koji će biti postavljeni u januaru, a zatim će biti izmešteni na obalu Begeja.

Tek nakon toga počinju radovi na ojačanju konstrukcije mosta, obloga stubova i ležišta kko bi otpočeo posao postavljanja nove čelične konstrukcije mosta.

Postavljanje pragova i šina na konstrukciji mosta je sledeće, tako da će u aprilu biti okončan ceo posao oko radova.

Uz to, novim projektom predviđeno je i postavljanje dve pešačke staze preko mosta.

Radove na mostu izvodiće konzorcijum firmi koju čine „Karin komerc“ iz Veternika, „Čelik“ iz Bačkog Jarka, „Trioprojekt“ iz Beograda kao i „Geodetski biro“ takođe iz Veternika.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
21.9 ° C
21.9 °
21.9 °
89 %
4.8kmh
81 %
Sub
22 °
Ned
30 °
Pon
31 °
Uto
33 °
Sre
33 °