Naslovna stranicaKorisnoZima, zima… ove godine ipak bez snega

Zima, zima… ove godine ipak bez snega

Prema prognozama meteorologa, do kraja godine sledi čak i blagi porast temperature.

European Top 44 Airplay chart

Prvobitne procene zime za ovu godinu bile su da će biti jakog mraza i padavina u prvoj polovini zime. Padavina jeste bilo, ali su male šanse da se kiša pretvori u sneg.

Ledenu kišu, koja je padala, najavio je portal vojvodinameteo, međutim dugoročne prognoze za sad još nisu objavili. Ali drugi meteorolozi jesu- izgleda da do kraja ove 2021. godine ipak nećemo imati prilike da pravimo Sneška, niti da se grudvamo sa decom- sledi nam i blagi porast temperature tokom ove nedelje. Novogodišnja noć će proteći bez belih pahulja… a na dan Nove godine očekuje se maksimalna temperatura i do 13 stepeni!

Manje padavina se očekuje tokom januara, a sneg je moguć eventualno u poslednjoj nedelji prvog meseca u godini.

Februar je mesec koji ima prilike da nam donese niže temperature, dakle malo jače mrazeve, ali već u drugoj polovini će vreme ponovo popustiti, pa se očekuju relativno prijatne i više temperature nego one koje su tipične za februar mesec.

Prema podacima RHMZ-a, najhladnije zabeležene zime bile su 1954, 1963, 1985, 1964 i 2003. godine, dok je poslednja najtoplija odnosno najblaža zima zabeležena 2007. godine.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.3 °
55 %
2.4kmh
100 %
Sun
14 °
Mon
15 °
Tue
18 °
Wed
16 °
Thu
15 °