Vesti Zrenjanin

Zrenjanin vesti |12. jun

Zrenjanin je i danas centar mnogih dešavanja, pročitajte više o tome:

U petak počinje manifestacija Banatska bajka

U petak, 14. juna počinje manifestacija  “Banatska bajka – Leto u Gradskoj bašti” i trajaće do 24. avgusta, a kompletan program pogledajte ovde.

Noćni bazar u petak na „Maloj pijaci“

Deseti „Noćni bazar“, uz podršku Grada Zrenjanina, Turističke organizacije, Kulturnog centra i JKP „Pijace i parkinzi“, biće održan u petak, 14. juna, na prostoru „Male pijace“ u Jug Bogdanovoj ulici od 17h do 23h.

Ovaj događaj nudi odličan provod i bogatu ponudu proizvoda malih domaćih proizvođača iz cele Vojvodine i Srbije. Posetioci će moći da uživaju u raznovrsnim kvalitetnim proizvodima, kao što su domaće suhomesnati specijaliteti, sirevi, kolači, zdrave opcije za sve tipove ishrane, domaće vino, rakija, sokovi, zanatsko pivo, rukotvorine, unikatni nakit, aksesoari i prirodna kozmetika.

Dodela plastičnih kanti za komunalni otpad osnovnim školama u Zrenjaninu

JKP „Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za urbanizam i zaštitu životne sredine i Gradskom upravom Zrenjanina, započelo je u aprilu akciju dodele plastičnih kanti od 120 litara za komunalni otpad osnovnim školama u naseljenim mestima.

Kante su podeljene svim učenicima od prvog do četvrtog razreda, ukupno 1029 komada, u školama u Knićaninu, Perlezu, Lukićevu, Stajićevu, Elemiru, Melencima, Aradcu, Čenti, Ečki i Tomaševcu. Ivan Vojinov iz JKP „Čistoća i zelenilo“ održao je eko-čas o ekološkom bontonu i značaju zaštite životne sredine. Akcija „Ekologičan čovek“ nastavlja se u junu, sa ciljem posete preostalih škola. „Na mlađima svet ostaje i njihovom edukacijom brinemo i o budućnosti“, poručuju iz JKP „Čistoća i zelenilo“.

Pročitajte i vest iz Srbije: Novi granični prelaz sa Rumunijom – potpisano je.

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button