Vesti Zrenjanin

Zrenjanin vesti | 14. jun

Čitate aktuelne vesti za Zrenjanin:

Nastavljeno je očitavanje vodomera u naseljenim mestima

JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin nastavlja očitavanje vodomera u osam naseljenih mesta: Perlez, Orlovat, Farkaždin, Belo Blato, Aradac, Elemir, Taraš i Melenci. Planirano je da se ovo očitavanje završi do 25. juna. Ovim će biti kompletirano prvo ovogodišnje očitavanje vodomera na teritoriji grada, koje je započeto sredinom marta.

Prema odluci Skupštine grada vodomeri se fizičkim licima očitavaju dva puta godišnje, dok se pravnim licima i korisnicima u kolektivnom stanovanju očitavaju svakog meseca.

Svi korisnici kojima se očitaju vodomeri u ovom periodu biće zaduženi na računu za jun mesec prema očitanom stanju, dok će ostali biti zaduženi akontativno prema prosečnoj potrošnji ili prijavljenom stanju.

Ekipe „Vodovod i kanalizacija“ će biti na terenu svakog radnog dana od 8 do 14 časova. Korisnici su dužni da omoguće pristup vodomerima i uklone sve što bi moglo ometati očitavanje. Ako korisnici nisu kod kuće, biće ostavljeno pismeno obaveštenje sa brojevima telefona na koje mogu prijaviti stanje vodomera. Takođe, stanje vodomera može se prijaviti na sledeće načine:

 1. Telefonom: radnim danima od 7:30 do 13:30 na brojeve 535-773 ili 530-344
 2. SMS-om: na broj 064/811 60 99 (0-24h)
 3. E-mailom: na adresu sluzba.ocitavanja@vikzr.rs (0-24h)

Prilikom prijave, potrebno je navesti ime i prezime, adresu i stanje vodomera.

Sajam roditeljstva

zrenjanin
foto:105.rs

Na Trgu slobode danas se održava Sajam roditeljstva, a više o tome, kao i galeriju slika možete pronaći ovde.

Crveni krst Zrenjanin je obeležio Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi

Crveni krst Zrenjanin je juče, uz moto „20 godina proslave davanja: Hvala vam, dobrovoljni davaoci krvi!“, obeležio Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Na svečanosti su dodeljene plakete višestrukim davaocima krvi i priznanja institucijama i ustanovama koje su doprinele omasovljavanju dobrovoljnog davalaštva krvi.

  Priznanja za 100 puta datu krv dobili su Nebojša Brdarić i Tibor Liptak, dok su Đurica Eremija i Dragan Dimić dobili priznanja za 75 puta datu krv. Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je, za 50 puta datu krv, takođe dobio priznanje i obratio se prisutnima, ističući značaj humanosti i podrške dobrovoljnom davalaštvu.

  Plakete „Široko srce“ uručene su Policijskoj upravi Zrenjanin, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Banja Rusanda“, Sportskom savezu Zrenjanina, Srednjoj poljoprivrednoj školi i naseljenom mestu Stajićevo.

  Sekretar Crvenog krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasićević, pohvalila je podršku Grada Zrenjanina i uspešnu realizaciju programa dobrovoljnog davalaštva krvi. Svečanost je upotpunila muzičkim programom Milica Dosković, članica hora Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.

  Izložba slika Braca Azarića sinoć je otvorena

  Izložba slika Braca Azarića pod nazivom „Retrospektiva“ je sinoć otvorena u Malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Na izložbi se mogu videti 23 slike koje je Azarić stvarao od 2004. do 2024. godine. Vladimir Dobrijević opisuje Azarićevo slikarstvo kao izraz koji se ne uklapa u trendove ili komercijalna poimanja umetnosti, već kao osoben izraz inspirisan Konjovićem i ekspresionizmom. Azarićev rad je fokusiran na pejzaže, likove i motive ruralnog života, čime istražuje ruralnu poetiku.

  Braco Azarić je rođen 1951. godine u Novim Kozarcima i aktivno se bavi slikarstvom više od 40 godina. Poznat je kao organizator i učesnik mnogih samostalnih i kolektivnih izložbi i kolonija kako u zemlji tako i u inostranstvu. Trenutno je upravnik galerije „Zdravko Mandić“ u Novim Kozarcima, član je SULUV-a i osnivač Galerije „Zdravko Mandić“. Azarić je takođe poznat po svom angažmanu u humanitarnim kolonijama i kao selektor i član žirija na brojnim konkursima.

  Godišnja izložba dečijih radova „Luča Ateljea“ u Kulturnom centru

  U Kulturnom centru Zrenjanina od 20. juna do 2. jula biće održana godišnja izložba dečijih radova iz „Luča Ateljea“. Ova izložba predstavlja rezultate rada dece uzrasta od 4 do 16 godina, članova likovne sekcije ateljea, tokom perioda od juna 2023. do juna 2024. Izložba će obuhvatiti crteže, akvarele, slike, grafike, radove u kombinovanim tehnikama i tehnici kolaža, kao i upotrebne keramičke predmete.

  „Luča Atelje“, projekat osnovan 2021. godine od strane sestara Sanele Dunđerski i Jovane Solomon, pruža deci mogućnost da se izraze kroz različite umetničke tehnike poput crtanja, slikanja i vajanja, ali i da se upoznaju sa starim zanatima i novim materijalima. Poseban fokus stavljen je na reciklažu i korišćenje već korišćenih predmeta za stvaranje novih umetničkih dela. Takođe, deca imaju priliku da se upoznaju sa tehnikama tkanja na horizontalnom razboju, što im omogućava da uče o arhitekturi, slikarima i vajarima koji su obeležili određene periode u istoriji umetnosti.

  Tokom radionica, koje vodi Sanela, i radionica keramike koje vodi Jovana, deca ne samo da razvijaju svoje umetničke veštine, već i uče o tradiciji, kulturi i nošnjama različitih naroda. Izložba će takođe obuhvatiti radionice u kojima će polaznici demonstrirati svoje veštine i tehniku koju su usvojili tokom boravka u ateljeu.

  Očekuje se da će izložba privući pažnju kako lokalne zajednice, tako i ljubitelja umetnosti iz šireg regiona, pružajući priliku deci da pokažu svoj autentični umetnički izraz i talenat.

  Povezani članci

  Možda će vas zanimati:
  Close
  Back to top button