Vesti Zrenjanin

Zrenjanin vesti  | 5. jul

Čitate vesti iz Zrenjanina:

Gradonačelnik posetio Čentu: Nova odeljenja u školi i infrastrukturni projekti u fokusu

Gradonačelnik Simo Salapura posetio je danas Čentu kao deo akcije „Da nam sela budu bliža“. Sa svojim timom i lokalnim predstavnicima, obišao je Mjesnu zajednicu Čenta gde su razgovarali o infrastrukturnim projektima poput asfaltiranja ulica i poboljšanja energetske efikasnosti škole.

Posebno je istakao da će od septembra u osnovnoj školi biti formirana dva odeljenja prvaka, što je rezultat rasta broja upisane dece. Takođe, najavljeno je bušenje novog bunara za vodosnabdevanje kao deo ekoloških inicijativa sela. Poseta je takođe obuhvatila i posetu lokalnom preduzeću „Vega“, čija uspešnost pokazuje da se u selu može raditi, živeti i razvijati.

Raspisani su javni pozivi za podršku poljoprivredi

Gradonačelnik Simo Salapura je objavio dva javna poziva za podršku poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji grada Zrenjanina. Prvi javni poziv namenjen je sufinansiranju investicija u fizičku imovinu poljoprivrednih gazdinstava za nabavku nove opreme, mašina i mehanizacije u 2024. godini. Ovaj poziv ima za cilj unapređenje tehnološke opremljenosti poljoprivrednih gazdinstava na teritoriji grada, sa bespovratnim sredstvima u iznosu od 4 miliona dinara. Maksimalni iznos bespovratnih sredstava po jednoj prijavi je 200.000 dinara.

Drugi javni poziv odnosi se na unapređenje organske proizvodnje na teritoriji grada Zrenjanina za 2024. godinu. Sredstva su namenjena za nabavku sadnog i semenskog materijala, kontrolu zemljišta i plodova, kao i za druge investicije koje podržavaju organsku proizvodnju, sa ukupno 2 miliona dinara obezbeđenih u budžetu grada. Maksimalni iznos podsticaja po korisniku iznosi takođe do 200.000 dinara.

Detaljnije informacije možete pronaći ovde.

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button