0.4 C
Zrenjanin
29.11.2023.
Naslovna stranicaZrenjaninZR KulturaZrenjanin domaćin takmičenja "Srbija u ritmu Evrope"

Zrenjanin domaćin takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”

Muzički spektakl u Kristalnoj dvorani počinje 23. oktobra u 21 čas.

Radio 105 i Gomex vode te na Sajam knjiga

Zrenjanin će ovog meseca biti domaćin završnog takmičenja “Srbija u ritmu Evrope”. Priliku da ugosti učesnike ovog dečijeg muzičkog takmičenja, naš grad dobio je zahvaljujući pobedi svojih prošlogodišnjih predstavnica.

Za vikend je u Gradskoj bašti održano žrebanje i utvrđen je redosled po kom će učesnici nastupati.

Žrebanju su prisustvovali predstavnici svih učesnika i 23 grada i opštine, takođe i predstavnici lokalnih samouprava.

Pobednice prošlogodišnjeg takmičenja koje je održano u Srbobranu su Vaskrsija Kovačević i Marija Aleksić koje su izvodile pesmu  „My Life Is Going On” Sesilije Krul.

Manifestacija će početi 23. oktobra u 21h u Kristalnoj dvorani i trajaće tri sata. Ukoliko želite da prisustvujete ceremoniji, trebalo bi da dođete ranije, poručio je Igor Karadarević, direktor programa i voditelj.

Takmičenje “Ritam Evrope” okuplja mlade uzrasta od 14 do 21 godine koja predstavljaju svoj grad ili opštinu i pevaju na jeziku neke od zemalja Evrope, Izraela ili Australije. Za ovo takmičenje deca se pripremaju 9 meseci uz pomoć televizijskih timova “Ritma Evrope”.

Pobednik takmičenja se bira pomoću sms glasova, glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija. Grad koji bude pobedio, sledeće godine će imati čast da bude domaćin ove manifestacije. Deca grada pobednika osvojiće putovanje u zemlju koju su predstavljala u takmičenju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
0.4 ° C
0.4 °
0.4 °
66 %
1.8kmh
0 %
Wed
0 °
Thu
11 °
Fri
21 °
Sat
18 °
Sun
4 °