Naslovna stranicaZrenjaninZrenjanin ima nov bratski grad

Zrenjanin ima nov bratski grad

Danas je potpisan sporazum sa zvaničnicima Jentaja.

European Top 44 Airplay chart

Gradonačelnici Zrenjanina i Jentaja, Simo Salapura i Dženg Dejen potpisali su danas Sporazum o uspostavljanju prijateljskih odnosa u okviru Dijaloga na visokom nivou između Autonomne pokrajine Vojvodine i Kineske provincije Šandong.

Jentaj je grad koji se nalazi na poluostrvu okruženom Žutim morem na kojoj živi 6,9 miliona stanovnika. Luka Jentaj je najveća u provinciji Šandong i jedna je od prvih industrijskih zona u Kini. Pretežno je poljoprivredni grad, poznat pre svega po proizvodnji voća i vinogradarstva.

Zrenjanin i Jentaj su postali bratski gradovi koji su se složili i oko uspostavljanja prijateljskih odnosa, u cilju unapređenja prijateljstva i međusobnog razumevanja građana. Obe strane su se složile da će aktivno raditi na razmeni od zajedničkog interesa i saradnje u oblastima industrije, poljoprivrede, trgovine, nauke,turizma, kao i u drugim sferama.

Sporazum je istovremeno potpisan u Privrednoj komori Vojvodine u Novom Sadu i u Jentaju, uz onlajn ceremoniju, kojoj su prisustvovali Njena ekselencija Čen Bo, ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji, viceguverner provincije Šandong, Đi Binčang, kao i drugi visoki zvaničnici te kineske oblasti, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Čedomir Božić i pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Aleksandar Sofić.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
14.3 ° C
14.3 °
14.3 °
44 %
3kmh
92 %
Thu
14 °
Fri
18 °
Sat
21 °
Sun
24 °
Mon
23 °