15.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninZrenjanin vesti | 14. maj

Zrenjanin vesti | 14. maj

European Top 44 Airplay chart

Pročitajte novosti iz rubrike Zrenjanin vesti za 14. maj:

Parastreličarski outdoor target turnir u Zrenjaninu

U nedelju, 19. maja Gradski bazen će biti domaćin drugog parastreličarskog outdoor target turnira, organizovanog od strane Streličarskog kluba invalida „Zrenjanin“ – SKIZ.

SKIZ je aktivan u Zrenjaninu od 2011. godine i od 2019. se ističe svojim učešćem na parastreličarskim i streličarskim događajima širom zemlje. Njihovi streličari su do sada osvojili više od 80 medalja.

Nakon prošlogodišnjeg uspeha, odlučili su da ponovo budu domaćini outdoor turnira. Ovaj put, turnir se održava pod pokroviteljstvom Parastreličarskog saveza Srbije i Streličarskog saveza Srbije.

Očekuje se učešće parastreličara iz različitih krajeva Srbije, što će ovaj događaj učiniti još zanimljivijim i konkurentnijim.

Strelicarski klub invalida Zrenjanin SKIZ 1024x512 1

Mesec Matice srpske večeras u Baroknoj sali

U sklopu manifestacije „Mesec Matice srpske u Zrenjaninu“, Kulturni centar Zrenjanina i Matica srpska su pod pokroviteljstvom Grada Zrenjanina organizovali seriju događaja. Večeras, u 19h, u Baroknoj sali Gradske kuće, održava se prvo predavanje na temu „Srbi i aristokratija na teritoriji današnje Rumunije“, koje će voditi dr Saša Jašin, direktor Izdavačke kuće Saveza Srba u Rumuniji. Moderator je Đorđo Prstojević, urednik tribinskog programa Kulturnog centra Zrenjanina. Dr Jašin će osvetliti istorijski značaj srpske aristokratije na tlu današnje Rumunije, ističući okolnosti u kojima je srpski narod i njegova aristokratija živela u rumunskom delu Banata, kao i značaj srpskog plemstva i plemićkih porodica.

MATICA SRPSKA MAJ 2024
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
15.6 ° C
17.3 °
15.6 °
77 %
1.2kmh
35 %
Uto
25 °
Sre
23 °
Čet
25 °
Pet
25 °
Sub
19 °