17.3 C
Zrenjanin
31.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninZrenjanin vesti | 15. maj

Zrenjanin vesti | 15. maj

European Top 44 Airplay chart

Pogledajte šta kaže rubrika Zrenjanin vesti:

Očitavanje vodomera u naseljenim mestima

Odlukom grada Zrenjanina fizičkim licima se vodomeri očitavaju dva puta godišnje, dok se pravnim licima i korisnicima u objektima kolektivnog stanovanja to mesečno.

Ovogodišnje očitavanje vodomera je počelo u martu, prvo u Zrenjaninu i pet okolnih naselja (Klek, Stajićevo, Banatski Despotovac, Botoš i Knićanin). Danas, u sredu 15. maja počinje očitavanje vodomera u Perlezu, Orlovatu, Farkaždinu, Belom Blatu, Lukićevu, Aradcu, Elemiru, Tarašu i Ečki, a nastavlja se u Melencima i Čenti.

Očitavanje će trajati do 25. maja, pa će biti pauza zbog podele računa, a potom će se nastaviti do 25. juna.

Ako su vam očitali vodomer u ovom periodu, plaćate prema tom očitanju. Ako nisu, plaćate na osnovu vaše prosečne potrošnje iz prethodnih meseci. Sve će biti objašnjeno na vašem računu.

Ekipe će biti na terenu svakog radnog dana od 8h do 14h, a korisnici su obavezni da omoguće pristup vodomera za očitavanje. U slučaju da nisu dostupni, ostaviće im pismeno obaveštenje sa kontakt informacijama.

Korisnici, koji to žele, mogu u periodu od 20. do 25. u mesecu tokom cele godine prijaviti stanje svojih vodomera na jedan od tri načina:

  • telefonom: svakog radnog dana od 7:30h do 13:30h na jedan od sledećih brojeva: 535-773 ili 530-344
  • SMS – om na broj 064/811 60 99 (0-24h)
  • slanjem mejla na adresu ocitavanja@vikzr.rs (0-24h)
    Prilikom poziva, u SMS poruci i mejlu potrebno je da korisnik navede: ime i prezime, adresu i mesto stanovanja, kao i stanje vodomera.

JKP „Čistoća i zelenilo“ rešava problem sa stršljenovima

U Plankert parku blizu Kulturnog centra nedavno su se pojavile ogromne ose, koje su mnogi građani greškom identifikovali kao stršljenove. Zabrinuti građani su kontaktirali JKP „Čistoća i zelenilo“, tražeći rešenje za ovaj problem.

Nakon što su radnici preduzeća izašli na teren i konsultovali stručnjake iz Ciklonizacije DOO Logistika, dobili su zvanično objašnjenje da su u pitanju tzv. Mamutske ose. Iako su slične stršljenovima, ove ose su u potpunosti bezopasne. Često lete oko trulih panjeva i polažu jaja u larve insekata koji se hrane drvetom, a koje koriste kao hranu za svoje mladunce.

Repertoar Narodnog pozorišta za ovu nedelju

U Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ možete gledati sledeće predstave:

Večeras, u sredu, 15. maja u 20h na repertoaru je predstava koja nam stiže iz Narodnog pozorišta iz Beograda. „Ribar­ske sva­đe“ su komedija koja kroz sukob siromaštva, ljubomore i ekološke katastrofe oslikava borbu malih ribara za opstanak u surovom svetu neo­li­be­ral­nog kapi­ta­li­zma, ističući važnost ljudskosti i empatije u suočavanju s izazovima savremenog društva.

Sutra na istom mestu i u istom terminu možete gledati „Slobodne žene Balkanske“. Priča govori o dve žene koje žive svoje sudbine na pruzi Beograd-Bar. Jedna je švercerka, a druga patriota, svaka sa svojom idejom i mukom. Priča ističe kako su smeh i humor oduvek bili važni za ovaj narod, često zamenjujući hleb u sreći i nesreći.

Subota prepodne je vreme za dečiju predstavu. Odigraće se Uspavana lepotica u kombinaciji sa Tri praseta. Što se večernjeg termina tiče možete gledati „Telefon mrtvog čoveka“. Predstava istražuje teme ljudskih odnosa u kontekstu tehnološke povezanosti i usamljenosti, naglašavajući potrebu za balansom između digitalnih interakcija i autentičnih emocionalnih veza.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
17.3 ° C
17.3 °
17.3 °
79 %
1.7kmh
40 %
Pet
23 °
Sub
28 °
Ned
26 °
Pon
29 °
Uto
20 °