Vesti Zrenjanin

Zrenjanin vesti  | 9. jul

Čitate vesti iz Zrenjanina:

Sutra će biti aktiviran alarm za javno uzbunjivanje

Odeljenje za vanredne situacije u Zrenjaninu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije – Sektor za vanredne situacije obaveštava javnost da će se u sredu, 10. jula, u 12h, izvršiti aktiviranje sistema za javno uzbunjivanje. Ovo obuhvata oglašavanje sirena emitovanjem jednoličnog tona koji će trajati 60 sekundi. Ova aktivnost predstavlja redovnu proveru funkcionalnosti sistema, koja se sprovodi najmanje tromesečno tokom godine. Sirene će emitovati signal koji označava kraj opasnosti.

Projekat sterilizacije pasa u našem gradu

Gradonačelnik Zrenjanina, Simo Salapura, zajedno sa tehničkim direktorom JKP „Čistoća i zelenilo“ Vladimirom Vujinom i Dunjom Milošević iz Udruženja za brigu o životinjama Banata „BETA“, razgovarao je o novom projektu koji se trenutno sprovodi u gradu. Projekat sterilizacije i kastracije vlasničkih pasa, podržan finansijski od strane organizacije Dogs Trust Worldwide, će se realizovati tokom narednih dvanaest meseci. Ovaj projekat omogućava građanima prijavu svojih pasa za vakcinaciju, čipovanje i sterilizaciju po umanjenim ili potpuno besplatnim cenama, što će doprineti smanjenju broja napuštenih pasa na ulicama. Takođe je dogovoreno da će grad Zrenjanin, JKP „Čistoća i zelenilo“ i Udruženje „BETA“ sprovesti niz zajedničkih akcija, uključujući CNR program za kontrolu uličnih pasa i edukaciju stanovništva.

Tokom proteklog vikenda dogodile su se dve saobraćajne nezgode

Tokom proteklog vikenda, na području Policijske uprave u Zrenjaninu dogodile su se dve saobraćajne nezgode, u kojima je jedna osoba nažalost izgubila život, dok je četiri osobe lakše povređeno. Pripadnici saobraćajne policije su tokom intervencije identifikovali i sankcionisali ukupno 152 prekršaja, od kojih je 32 vozača isključeno iz saobraćaja. Od tih 32 vozača, njih 23 je vozilo pod uticajem alkohola. Posebno ističe slučaj 57-godišnjeg vozača „volvo“ vozila, koji je zaustavljen sa visokih 1,40 promila alkohola u krvi. On je zadržan, dok će protiv svih vozača koji su prekršili zakon biti podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Pročitajte i Osiguranje od vremenskih nepogoda – zašto nam je to potrebno?

Povezani članci

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button