5.9 C
Zrenjanin
9.12.2022.
Naslovna stranicaInfoSportZrenjaninac Milan Piperski, selektor zlatnih boksera

Zrenjaninac Milan Piperski, selektor zlatnih boksera

Na Evropskom prvenstvu u Jerevanu, dva zlata osvojila je reprezentacija Srbije na čelu sa Piperskim

European Top 44 Airplay chart

Bokserska reperzentacija Srbije, na Evropskom prvenstvu u glavnom gradu Jermenije, osvojila je dve zlatne medalje. Zlato su za Srbiju osvojili Vahid Abasov u kategoriji do 67 kg i Artjom Agejev u kategoriji do 80 kg.

Selektor muške boks reprezentacije i svakako jedan od vrlo zaslužnih za ovaj uspeh je Zrenjaninac Milan Piperski. Nakon vođenja omladinskih selekcija Srbije, Piperski je pre tri godine preuzeo seniorsku reprezentaciju, a ovaj potez se pozlatio Bokserskom savezu Srbije. U bokserskoj karijeri bio je prvak države i sveslovenski prvak, a već godinama ima velikog uspeha na klupskim takmičenjima sa takmičarima BK “Petrovgrad”.

Srbija je, poslednji put, prvaka Evrope u boksu imala 1985. godine, kada je Ljubiša Simić u Budimpešti osvojio zlatnu medalju.

Sa dva zlata, na prvenstvu u Jerevanu, Srbija je na rang listi zauzela drugo mesto, odmah iza reprezentacije Gruzije.

Rang lista zemalja učesnica na Evropskom prvenstvu u Jerevanu

Piperski je i ranije rekao da se u srpskom boksu, poslednjih godina radi više nego ikad, da je talenata sve više, a da je trenerski kadar odličan. Najavio je čak i olimpijskog šampiona u Parizu, što nakon dva evropska zlata uopšte ne izgleda kao nedostižno.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
5.9 ° C
5.9 °
5.9 °
95 %
2.6kmh
59 %
Fri
12 °
Sat
14 °
Sun
11 °
Mon
2 °
Tue
0 °