20.6 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaZREPOK i Fondacija Alek Kavčić zajedno za besplatne udžbenike

ZREPOK i Fondacija Alek Kavčić zajedno za besplatne udžbenike

European Top 44 Airplay chart

Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK), u saradnji sa Fondacijom Alek Kavčić, je objavio javni poziv za osnovne škole u Srednjobanatskom okrugu radi dodele besplatnih udžbenika. Ova inicijativa, nazvana „Obrazovanje je temelj razvoja pojedinca i društva“, ima za cilj unapređenje kvaliteta obrazovanja. Takođe podsticanje motivacije za učenje, promociju jednakih prilika i smanjenje finansijskog opterećenja porodica.

Besplatni udžbenici će biti obezbeđeni učenicima drugog i šestog razreda, u skladu sa Zakonom o udžbenicima. Ovi udžbenici će biti štampana izdanja Fondacije Alek Kavčić. Učenicima koji uče na jezicima nacionalnih manjina, škole koje budu odabrane za dodelu udžbenika dobiće vaučere za kupovinu udžbenika na tim jezicima u vrednosti kompleta štampanih udžbenika Fondacije Alek Kavčić.

ZREPOK poručuje školama koje već imaju pravo na besplatne udžbenike od države da ne podnose zahtev za učenike. Učenici sa socijalnim statusom ili sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, će imati obezbeđene udžbenike iz državnog budžeta.

Prijava za dobijanje besplatnih udžbenika podnosi se putem elektronskog obrasca, a rok za prijavu je 25. marta. Nakon isteka roka, komisija će pregledati prijave i doneti odluku o dodeli besplatnih udžbenika.

Ova inicijativa je deo nastojanja ZREPOK-a da omogući kvalitetno obrazovanje za sve učenike i obezbedi im jednake mogućnosti u školovanju.

Za dodatne informacije i pitanja, dostupan je mejl: zrepok@gmail.com.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
20.6 ° C
21.7 °
20.6 °
62 %
1.3kmh
56 %
Uto
19 °
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
22 °
Sub
27 °