22.2 C
Zrenjanin
26.05.2024.
Naslovna stranicaZREPOK obeležio 14 godina postojanja

ZREPOK obeležio 14 godina postojanja

European Top 44 Airplay chart

Zrenjaninski poslovni krug (ZREPOK), proslavio je 14 godina od otvaranja kancelarije Udruženja i zvaničnog starta saradnje sa partnerima i prijateljima. U svečanom ambijentu održan je koktel na kojem su, u prisustvu poslovnih partnera i saradnika, sumirani rezultati rada udruženja tokom prethodne godine.

Na svečanosti je predstavljena nova članica ZREPOK-a, kompanija General Solutions.

Govorio je i Aleksandar Kavčić, profesor i osnivač fondacije „Alek Kavčić“. Istakao je da fondacija postoji već tri godine a njen cilj je podržavanje obrazovanja. Zalaže se za besplatne udžbenike za decu, a da u zrenjaninskom okrugu neke škole već imaju tu opciju. Plan je da deca iz cele Srbije mogu lako da dođu do udžbenika jer je kako kaže „znanje jedini kapital koji se mora obnavljati“. Udžbenici će se staviti u drugi plan, dok će prvo mesto zauzeti briga o „profesiji koja leči naciju“, odnosno o nastavnicima koji će raditi sa decom. Naglasio je da je poboljšanje statusa nastavnika važna.

Prisutnima se obratio i predsednik ZREPOK-a, Borislav Umićević. Vlasnik je firme UM-ING (Umićević inženjering) koja se bavi pružanjem usluga zastupanja inostranih firmi sa fokusom na projektovanje, konsalting i inženjering. Predsednik je govorio o dosadašnjim aktivnostima poslovnog kruga, a neke od njih su „Letnja stručna praksa“, „Da se lakše diše“, podržali su Uniju poslodavaca, Horski festival Slobodan Bursać i brojne gradske manifestacije. Fokus je na razvoju i obrazovanju mladih koji tek treba da oblikuju identite. Na ovo je važno obratiti pažnju na vreme jer „propusti imaju velike posledice i teško ih je otkloniti“. Takođe naglašava da ZREPOK uvek ima u vidu interes građana Zrenjanina i nadaju se da je ovaj grad bolje mesto za život nego što je ranije bio.

Svečanost su upotpunili muzički segment i sjajna recitacija poznatog glumca Tihomira Stanića.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
22.2 ° C
22.2 °
19 °
51 %
7.1kmh
79 %
Ned
25 °
Pon
26 °
Uto
24 °
Sre
24 °
Čet
25 °