Naslovna stranicaZrenjaninZR VestiPeticija "Raspetljajmo auto put"

Peticija “Raspetljajmo auto put”

European Top 44 Airplay chart

Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug“ (ZREPOK) je otvorilo peticiju „Raspetljajmo auto-put na pravom mestu, približimo ga gradu i Zrenjanincima“ jer smatraju da je od velikog značaja promeniti projekat auto-puta u delu koji se odnosi na izgradnju petlje kod Ečke.

“Smatramo da je potrebno korigovati projekat Autoputa BG-ZR-NS i pomeriti petlju “Ečka” za oko 3km bliže Zrenjaninu, kako bi bila locirana neposredno uz industrijsku zonu “Jugoistok”, odnosno što bliže budućem fabričkom kompleksu “Ling Long”, kako bi se izbegao saobraćajni kolaps u Zrenjaninu i nepotrebno zagađenje vazduha.” – poručuju iz udruženja.

“Stanovnici južnog dela gradskog jezgra Zrenjanina bili bi motivisani da svojim vozilima putuju ka Novom Sadu preko petlje koja bi se nalazila na lokaciji koju smo predložili. Ako bi bilo usvojeno trenutno rešenje, morali bi da prelaze 3+3km, odnosno 6km više. To bi naše sugrađane iz pomenutih delova grada koji putuju ka Novom Sadu usmerilo da koriste najzagušenije ulice u gradu kao što su: Beogradska, Nikole Pašića i Bulevar Milutina Milankovića, sve do izlaza na zapadnoj strani. To bi izazvalo dodatne probleme i saobraćajne gužve.” – kažu iz udruženja.

Peticiju možete potpisati na OVOM LINKU

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
12.8 °
48 %
3.1kmh
91 %
Thu
14 °
Fri
18 °
Sat
21 °
Sun
23 °
Mon
24 °