20.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaZREPOK želi da obezbedi besplatno udžbenike Fondacije Alek Kavčić. Škole, prijavite se!

ZREPOK želi da obezbedi besplatno udžbenike Fondacije Alek Kavčić. Škole, prijavite se!

Kroz ovaj javni poziv, učenici mogu dobiti poptuno besplatne udžbenike dok se cene kompleta nekih izdavača kreću od 8.500 do čak 20.000 din.

European Top 44 Airplay chart

ZREPOK (Zrenjaninski poslovni krug) održao je danas radni doručak sa predstavnicima medija. Glavna tema ovog sastanka bila je inicijativa koju je ZREPOK pokrenuo zajedno sa Fondacijom „Alek Kavčić“ u Srednjebanatskom okrugu.

Cilj je da se u narednoj školskoj godini, što većem broju učenika 2. i 6. razreda osnovnih škola, na teritoriji okruga, obezbede besplatni udžbenici. Prema nekim okvirnim podacima, reč je o ukupno 3 hiljade učenika. S obzriom na to da je proizvodna cena kompleta udžbenika Fondacije 2.154 dinara, radi se o oko 6 i po miliona dinara koje bi ZREPOK izdvojio u ove svrhe.

Naravno, ovde govorimo o ukupnom broju učenika koji pohađaju ove razrede u Srednjebanatskom okrugu. Broj učenika koji će imati pravo na ove besplatne udžbenike zavisi od broja osnovnih škola koje podnesu prijavu na Javni poziv do kraja marta.

Zbog toga iz ZREPOK-a apeluju na roditelje i nastavnike da se informišu i aktivno učestvuju u odabiru udžbenika za svoju decu.

Udžbenici Fondacije Alek Kavčić izrađeni su po visokim tehničkim i grafičkim standardima i imaju rešenja Ministarstva prosvete Republike Srbije za upotrebu u nastavi. Fondacija obezbeđuje udžbenike u štampanom obliku, ali se mogu preuzeti i u PDF formatu.

Udžbenike možete pogledati, prelistati i preuzeti na stranici besplatnabiblioteka.com.

Cene udžbenika Fondacije 4 do 7 puta niže

Cena kompleta udžbenika za drugi razred drugih izdavačkih kuća kreće se od 8.500 do 14.700 dinara. Za šesti razred, cena kompleta varira od 13.000 do čak 20.700 dinara.

Cena kompleta udžbenika Fondacije Alek Kavčić je 2.154 dinara.

Učenici 2. i 6. razreda osnovnih škola u Srednjebanatskom okrugu imaju priliku da udžbenike dobiju besplatno zahvaljujući ovoj inicijativi, jer će članice ZREPOK-a pokriti proizvodnu cenu udžbenika.

Više informacija potražite putem mejla zrepok@gmail.com

Rok za prijavu je do kraja marta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
20.6 ° C
20.6 °
20.6 °
71 %
4.4kmh
6 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °