18 C
Zrenjanin
6.07.2022.
NaslovnaZrenjaninZR Kultura"Zvono za Zrenjanin" - za sve koji vole Zeleno zvono i Novi...

“Zvono za Zrenjanin” – za sve koji vole Zeleno zvono i Novi optimizam

Pokaži da si deo ove tradicije, da si Zrenjaninka ili Zrenjaninac po rođenju ili po duhu, i pojavi se u ponedeljak, 23. avgusta, u 20h na građanskom skupu "Zvono za Zrenjanin", poručuju iz Novog optimizma.

Pokret Novi optimizam je organizator događaja pod nazivom “Zvono za Zrenjanin” koji će biti na programu u ponedeljak, 23. avgusta od 20h u amfiteatru Kulturnog centra Zrenjanina.

Tokom prvih sat vremena programa prisutnima će se obratiti ljudi koje je Pokret NOvi optimizam prepoznao kao dobre primere Zrenjanina – profesorka sociologije Senka Jankov i poljoprivrednik Slavko Vukov, kao i aktivista “Građanskog preokreta” Dušan Kokot. Među prisutnima će biti i dirigent Andrej Bursać i jedan od osnivača horskog festivala “Slobodan Bursać” Vladimir Coka Stojković, koji će govoriti o horu “Josif Marinković” i horskom festivalu “Slobodan Bursać”.

Svoj udeo u ovom programu će imati i karikaturista Predrag Koraksić Corax, kao i i Nenad Čaluković ispred magazina Karakter – njhova glavna tema će biti šta znači biti “Dobar primer Novog optimizma”. 

Insajder je snimio epizodu koja govori o zatvaranju Pozorišnog kluba u Zrenjaninu pre pet godina, a tim povodom će govoriti novinari Brankica Stanković, Hrvoje Zovko i Željko Bodrožić.

Za sam kraj veče će upotpuniti svojom muzikom Kralj Čačka, od 21h pre kog će reč imati rok kritičar Petar Janjatović.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...