11.7 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotŽivotni prostorBiljke koje ovlažuju prostor

Biljke koje ovlažuju prostor

European Top 44 Airplay chart

U hladnim zimskim mesecima, suv vazduh može izazvati niz problema, uključujući isušivanje kože i iritaciju disajnih puteva. Kvalitet vazduha možete poboljšati tako što ćete u dom uneti biljke koje ovlažuju prostor. Neke od biljaka koje će vam pomoći u tome su sledeće:

Bambus palma

Ova biljka ne samo da unapređuje estetiku vašeg doma već i aktivno apsorbuje vlagu iz okoline. Areca palma je poput prirodnog vlaživača vazduha koji donosi tropski dodir u vašu svakodnevicu. Posebno je efikasna u čišćenju benzena i trikloretilena. Ovu biljku je najbolje staviti pored nameštaja jer može ispuštati formaldehid, štetno jedinjenje koje će ova biljka prečistiti.

palma

Spatifilum

Spatifilum se drugačije naziva i „Mesečev cvet“, a povezan je i sa legendom o ženskoj sreći. Generacije žena primetile su pozitivne promene u svom životu nakon što su unele ovo prelepo cveće u svoje domove. Priče kruže o iznenadnim ljubavnim uspesima, brakovima koji su postali harmoničniji, i ostvarenju želja, posebno u pogledu majčinstva. Takođe se veruje da u domaćinstvo donosi i novac i zdravlje.

Spatifilum se ističe kao izuzetan saveznik u borbi protiv neželjenih mirisa cigareta i štetnih zračenja koja proizlaze iz kućnih aparata. Ova biljka ima sposobnost efikasnog prečišćavanja vazduha od različitih štetnih supstanci koje isparavaju iz uobičajenih hemikalija koje koristimo za dezinfekciju i čišćenje.

spatifilum

Filadendron

Filadendron, tropska lepotica je jedna od najotpornijih biljaka. Važi za odličnog prečišćivača vazduha. Odlična je u filtriranju vazduha, pogotovo u apsorpciji formaldehida. Filadendronu odgovara topli i vlažan vazduh, iako može da uspe i na mračnom mestu. Biljka je snažnog rasta i potreban joj je prostor.

Filadendron poseduje vazdušno korenje koje se razvija iz čvorova na stablu. Ovo je prirodna adaptacija koja omogućava biljci apsorbovanje vode i hranljivih materija iz vazduha. Bez brige, ovo je normalan proces. Preporučuje se vezivanje biljke za štap radi podrške rastu vazdušnih korena.

filadendron

Sa druge strane, ukoliko u kući imate previše vlage i problem sa buđi na zidovima, ovde pročitajte koje biljke vam mogu pomoći u tome.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
11.7 ° C
16.7 °
11.7 °
80 %
2.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sre
24 °
Čet
25 °
Pet
28 °
Sub
21 °