20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaŽivotPutovanjaInternet u Hrvatskoj za turiste: ponuda za 2024.

Internet u Hrvatskoj za turiste: ponuda za 2024.

European Top 44 Airplay chart

Istražili smo za vas sve ponude za internet u Hrvatskoj za turiste. Najpovoljnija je: 30 GB interneta za 2.65 evra.

Ako planirate putovanje u Hrvatsku i tražite povoljne opcije za pristup internetu, a roming uključen u vašu pretplatu nije dovoljan (ili ga uopšte nemate), istražili smo koje opcije vam nude hrvatski provajderi.

Sa tehničke strane, za korišćenje hrvatske sim kartice, postoji nekoliko načina.

Najjednostavniji je da iz telefona izvadite srpsku, i u njega ubacite hrvatsku karticu. Još jednostavnije je da u telefonu zadržite srpsku karticu, i pre putovanja obezbedite hrvatski e-sim (moguće je, pogledajte ponude pri dnu članka, Hrvatski telekom nudi dve e-sim kartice sa neograničenim internetom za 10 evra, za 10 dana). E-sim je podržan u boljim Android, i novijim iPhone uređajima.


Nešto komplikovanija opcija je poseban uređaj za hrvatsku SIM karticu, i podela internet konekcije. To može da bude stari telefon, ili mobilni ruter (koji u oglasima možete da kupite već za oko 3000 dinara).

Hrvatska nije obuhvaćena romingom Zapadnog Balkana, stoga je važno da obratite pažnju na tarife kako biste izbegli da račun za telefon bude skuplji od celog letovanja.

internet u hrvatskoj za turiste

Internet u Hrvatskoj – provajderi

U hrvatskoj postoje tri mobilne mreže: Hrvatski Telekom, A1 i Telemach. Svaka od njih deo svoje mreže iznajmljuje drugim operaterima – provajderima koji posluju pod svojim brendom, ali koriste njihovu infrastrukturu. Među takvim provajderima su Bonbon i Tomato.

Gde kupiti karticu za internet u Hrvatskoj?

U Hrvatskoj, najbrži način za nabavku SIM kartice je često na prvoj benzinskoj pumpi na koju naiđete nakon što uđete u zemlju ili na trafici na aerodromu. Na pumpama obično imaju solidnu ponudu, ali se ponekad može dogoditi da kartice s najboljim ponudama budu rasprodane u sezoni i onda ostanu one skuplje. Ako vam nije hitno da se odmah dokopate interneta, nastavite putovanje, i u unutrašnjosti ćete imati više opcija za nabavku odgovarajuće kartice za internet u Hrvatskoj.

Internet u Hrvatskoj

Hrvatske kartice za internet: Cene i ponude za leto 2024. internet u hrvatskoj

Ovo su aktuelne ponude hratskih provajdera za internet u Hrvatskoj za turiste, na početku juna 2024. Ponude su podložne promenama, a linkove i cene ćemo ažurirati pred početak svake turističke sezone.

Izdvojili smo najpovoljnije opcije za kratki turistički boravak. Napominjemo da ne dobijamo proviziju za vašu eventualnu kupovinu SIM kartice.

Telemach internet kartica internet u hrvatskoj

SIM2GO, 30GB interneta: 2,65 EUR; teško da može povoljnije od ovoga.

SIM2GO, 50 GB interneta, 800 minuta i 800 poruka: 6,50 EUR

NET2GO PLUS, neograničeni internet i 200 minuta poziva u nacionalnoj mreži za 10 dana: 9,95 EUR

Ili za istu cenu, SIM2GO sa takođe 200 u nacionalnom saobraćaju, ali 10GB interneta i 1,33 EUR na nalogu i to za 30 dana.

A1 internet kartica

A1 Kartica , 10 dana neograničenog surfovanja, 100 minuta i SMS-a u nacionalnom saobraćaju: 7,90 EUR

Hrvatski Telekom internet kartica

120 GB interneta za 90 dana: 20 EUR ili

Platiš 1, dobiješ 2 – neograničeni internet za 10 dana: 10 EUR

Uz neograničeni internet imate popust 30% na vožnju Uberom u Hrvatskoj.

Bonbon internet kartica

30GB interneta za mesec dana: 9.95 EUR

50GB interneta za mesec dana: 11,95 EUR i

120GB interneta mesečno: 19,95 EUR

Tomato internet kartica

Kada je Tomato u pitanju oni računaju u“jedinicama“, a jedna takva vredi 1MB. Jedinice možete da potrošite na razgovor, SMS ili internet.

OPTI MALA 2000 + 2000 jedinica 4,90 EUR

OPTI SREDNJA 7000 + 7000 jedinica 9,90 EUR

OPTI VELIKA 17000 + 17000 jedinica 14, 90 EUR

Kako da izaberete najboljeg mobilnog provajdera, šta uraditi ako imate tehničke probleme sa korišćenjem mobilnog interneta i odgovore na ostala pitanja saznajte takođe u tekstu Internet u Grčkoj u 2024: aktuelne cene i linkovi.

telefon plaza

Najčešća pitanja kada je u pitanju internet u Hrvatskoj:

1. Da li je bolje koristiti lokalnu SIM karticu ili e-sim za pristup internetu u Hrvatskoj?
Izbor između lokalne SIM kartice i e-sima zavisi pre svega od vašeg telefona. Ako on podržava e-sim, sa njime imate nešto veću fleksibilnost, i relativno jednostavno podešavate uređaj tako da budete dostupni za pozive preko srpskog broja, a da se za pristup internetu koristi SIM kartica lokalnog provajdera u Hrvatskoj.

2. Koje su prednosti korišćenja dual SIM telefona za pristup internetu na letovanju u Hrvatskoj?
Korišćenje dual SIM telefona omogućava vam da istovremeno koristite vaš domaći broj i hrvatsku SIM karticu. Kao i u prethodnom slučaju, ostajete dostupni na vašem uobičajenom broju dok koristite lokalne tarife za podatke i pozive. Mana je to što nosite sa sobom dva uređaja.

3. Šta treba da znam pre kupovine mobilnog rutera za putovanje u Hrvatsku?
Ako kupujete polovan uređaj, najvažnija stvar je da bude otključan za korišćenje na svim mrežama (isprobajte to pre putovanja, tako što ćete uređaj testirati u radu sa karticama dva različita srpska provajdera; ruter otključan za sve mreže bi morao da proradi sa bilo kojom karticom).

4. Kako da izaberem najboljeg mobilnog provajdera u Hrvatskoj?
Najbolji mobilni provajder zavisi od vaših potreba i lokacije na kojoj ćete boraviti. Najpopularnije turističke destinacije dobro su pokrivene, ali ako ćete letovati na nekom udaljenom ostrvu, ili u smeštaju izvan naseljenog mesta, proverite sa domaćinima koju mrežu koriste oni, pa se na vreme upoznajte sa ponudom istog provajdera.

5. Da li postoje posebne ponude za turiste koje provajderi nude tokom letnje sezone?
– Da, većina mobilnih provajdera u Hrvatskoj nudi specijalne pakete namenjene turistima, koji često uključuju velike količine podataka i dodatne benefite kao što su besplatni minuti za pozive.

6. Šta uraditi ako imam tehničke probleme sa korišćenjem mobilnog interneta?
U slučaju tehničkih problema, moraćete da se oslonite na korisničku podršku provajdera kod kojeg ste kupili SIM karticu. Takođe, možete posetiti lokalne prodavnice provajdera za dodatnu pomoć i podršku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °