Kuvano vino je omiljeno piće u hladnim danima, ali polako pada u zaborav. Ove sezone je kuvani džin sve popularniji napitak i može se reći da je osvojio srca mnogih. Ukoliko ste ljubitelji kuvanog vina, ovde pročitajte kako da ga skuvate, a evo recepta i za džin.
Sastojci:
- 2 šolje soka od jabuke
- 1 šolja džina
- sok 1/2 pomorandže
- 2 kašičice smeđeg šećera
- 1/2 kašičice mlevenog cimeta
- 1/4 kašičice muskatnog oraščića
- Kriške jabuke ili pomorandže
Uputstvo:
U šerpu sipajte sok od jabuke i narandže i zagrejte na srednjoj vatri. Dodajte smeđi šećer, mleveni cimet i muskatni oraščić. Dobro promešajte dok se šećer ne rastopi i začini ne sjedine sa sokom.
Kada smesa počne da se zagreva, smanjite temperaturu na minimum i dodajte džin. Pazite da ne proključa. Ostavite da se kuvani džin krčka na laganoj vatri oko 5-7 minuta, samo toliko da se sastojci sjedine i da se napitak zagreje.
Kada je napitak spreman, sipajte ga u čaše i po želji, u svaku čašu dodajte krišku jabuke ili pomorandže kao dekoraciju. Uživajte u svom toplom napitku!