MuzikaZabava

Dan kada su Spajsice postavljale kablove

Godina je 1999., 29. decembar, novogodišnja euforija je u punom zamahu. Stiže 2000. koncerti rasprodati, ali pre svakog koncerta bina, skele, kablovi i sve što ide uz to moraju se postaviti.

U parku u Grinviču, jednom od krajeva Londona, sve vrvi od radnika koji do sutra moraju da završe posao, kako ostala organizacija ne bi trpela.

Međutim, zakonom Kraljevske palate zabranjeno je bilo kakvo strukturalno narušavanje izgleda parka, odnosno, bilo kakva kopanja strogo su zabranjena.

Kako onda postaviti gomilu kablova a da se masa od hiljadu i hiljadu ljudi ne sapliće preko njih?

U pomoć su pozvane Bekam, Poš Spajs i Bejbi Spajs… ali ne baš članice Spice Girls sastava, već feretke (domestifikovana podvrsta evropskog tvora) sa ovim imenima.

Feretke

Ispod zemlje su se već nalazili mali odvodni tuneli koji su bili odličan izbor za sprovođenje kablova, ali zbog nepravilnosti odvoda, ništa od opreme nije moglo tako dobro da razvuče kablove kao ove hitre životinjice naviknute na podzemlje.

Tri feretke su upregnute u sprege posebno sašivene za njih, na koje su radnici zakačili kablove. Feretke po prirodi traže rupe i tunele u koje mogu da se sakriju, tako da ulazak nije bio problem, a da bi izašle na drugi kraj malih tunela, namaljene su velikim parčadima „aromatičnog“ mesa.

Iako pomalo eksperimentalan, trik sa feretkama završio je posao, i dva dana kasnije, bez ikakvih problema oko instalacija, Roxette, Simply Red i Brajan Feri održali su Novogodišnji koncert.

Povezani članci

Ostavite odgovor

Možda će vas zanimati:
Close
Back to top button