20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaŽivotFruška gora Walk 'n' Wine

Fruška gora Walk ‘n’ Wine

European Top 44 Airplay chart

Turistička Organizacija Vojvodine vas poziva na Fruška Walk ‘n’ Wine 2023, „vojvodinamičnu“ vinsku šetnju po prirodi dugu 7,6 kilometara, koja će se održati u nedelju, 27. avgusta. Ljubitelji vina će imati jedinstvenu priliku da uživaju u vrhunskim vinima fruškogorskih vinara na četiri degustaciona punkta, i gastronomskim specijalitetima iz kraja.

Polazeći sa Ribarskog trga u Irigu, šetnja kroz vinograde Fruške Gore počinje u nedelju, 27. avgusta. Ture će biti organizovane na svakih pola sata, počevši od 10 časova. Na Desku dobrodošlice, učesnici će dobiti startni paket – torbicu sa čašom za degustaciju vina, mapom rute, osveženjem i suvenirom.

Šetnje će se organizovati u grupama od maksikalno 50 posetilaca sa vodičem, sa polascima na svakih 30 minuta. Iz Iriga, ruta će učesnike voditi do manastira Novo Hopovo, kroz iriške vinograde, fruškogorske salaše, do prirodnog izvora iz vremena Marije Terezije, i na kraju se vratiti na Ribarski trg kroz ulaz crkve Svetog Nikole.

Pogled iz fruškogorskog vinograda na Dunav

Nakon šetnje, na početnoj i istovremeno krajnjoj tački – Ribarskom trgu u Irigu, posetioci će moći da ‘iz prve ruke’ izaberu i kupe autentična lokalna vina koja su degustirali na četiri degustaciona punkta.

Organizator događaja je Turistička Organizacija Vojvodine, uz podršku Pokrajinske Vlade, Ministarstva turizma i omladine, Opštine Irig, Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla ‘Srem – Fruška Gora’, Garancijskog fonda AP Vojvodine i Razvojnog fonda Vojvodine. Vaučer za učesnike možete kupiti preko sajta Visit-Serbia.online.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °