25.6 C
Zrenjanin
29.05.2024.
Naslovna stranicaŽivotPirinčana voda - za šta se koristi

Pirinčana voda – za šta se koristi

Ne bacajte vodu nakon kuvanja pirinča.

European Top 44 Airplay chart

Pirinčana voda, nusproizvod koji se dobija tokom kuvanja pirinča, nije samo ostatak već i dragocen resurs sa širokom paletom primena u domaćinstvu, lepoti i ishrani. Šta mislite, zbog čega Azijci imaju tako sjajnu kosu i kožu?

Može se koristiti u sledeće svrhe:

1. Koža i lice: voda u kojoj se kuvao pirinač ima svojstva koja je čine izuzetno korisnom u nezi kože. Kao blag toner za lice, pruža prirodnu hidrataciju i ima potencijal da umiri iritacije kože. Takođe, smanjuje pore na masnoj koži. Antioksidativni sastojci u pirinčanoj vodi doprinose zdravlju kože, čineći je sjajnom i revitalizovanom. Možete je nanositi na tufer i njim nežno čistiti lice.

2. Nega kose: U svetu lepote, pirinčana voda pronalazi svoje mesto i u nezi kose. Koristi se za ispiranje radi omekšavanja kose i olakšavanje češljanja. Dodatni bonus je sjaj koji pruža kosi, čineći je zdravom i blistavom.

3. Rehidracija i dijetetski dodatak: U domaćem okruženju,voda od pirinča može biti korisna za rehidraciju, posebno tokom bolesti ili visokih temperatura. Nudi jednostavan dijetetski dodatak sa svojim prirodnim sastavom. O tome više pročitajte ovde.

4. Za Negu kože beba: Zbog svoje blage prirode, pirinčana voda često se koristi za nežnu njegu osetljive kože novorođenčadi. Odsustvo jakih hemijskih sastojaka čini je pogodnom za najmlađe.

5. Baštovanstvo: Osim u kuhinji, pirinčana voda može naći primenu u baštovanstvu. Prskanje biljaka pirinčanom vodom može im pomoći u borbi protiv bolesti i štetočina, pružajući im neophodnu zaštitu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
scattered clouds
25.6 ° C
25.6 °
19.5 °
53 %
5kmh
29 %
Sre
25 °
Čet
26 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
26 °