25.6 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaPlanirana je sanacija dva mosta na području grada

Planirana je sanacija dva mosta na području grada

European Top 44 Airplay chart

Na Građevinskom fakultetu u Beogradu pokrenut je važan projekat koji se tiče Zrenjanina – sanacija dva mosta na području grada. Ovaj projekat je rezultat prepoznate potrebe za poboljšanjem infrastrukture i bezbednosti u saobraćaju. Stručnjaci sa fakulteta su angažovani da osmisle i sprovedu planove za obnovu mostova preko Jezera 1 u ulici Narodne omladine i preko kanala DTD u Jankovom Mostu.

Prvi most, preko Jezera 1, ima izražena oštećenja i predstavlja vitalnu vezu između četvrti Mala Amerika i industrijske zone kod fabrike „Žitoprodukt“. Podignut je 1963. godine kao jednostavni betonski luk, ali tokom godina je pretrpeo značajna oštećenja, posebno zbog promene u okolini i povećanja saobraćajnog opterećenja. Ovo oštećenje predstavlja rizik za pešake koji svakodnevno koriste ovaj most.

banana most 2 1
foto:105.rs

Drugi most, preko kanala DTD u Jankovom Mostu, takođe zahteva hitnu pažnju jer je proglašen nebezbednim za upotrebu. Ovaj drumski most je važan za povezivanje saobraćaja ka Banatskom Dvoru, ali njegovo trenutno stanje ugrožava bezbednost vozača i pešaka koji ga koriste.

Osim praktične funkcije, oba mosta imaju i značajnu kulturnu vrednost za Zrenjanin. Most preko Jezera 1, iako sada manje frekventan, i dalje je simbol povezanosti dva dela grada, dok most u Jankovom Mostu predstavlja deo lokalne istorije i identiteta.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
25.6 ° C
26.7 °
25.6 °
48 %
2.4kmh
67 %
Čet
23 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °