16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninPročitajte aktuelne vesti iz Zrenjanina

Pročitajte aktuelne vesti iz Zrenjanina

European Top 44 Airplay chart

U nastavku vas očekuje pregled vesti iz Zrenjanina za 29. april.

Zrenjaninski kamerni orkestar nastupiće u Perlezu

U srcu Perleza, u okviru manifestacije „Noć muzeja“, 18. maja u kulturnoj stanici „Baštinar – Mlin“, Zrenjaninski kamerni orkestar će održati koncert. Uživajte u ambijentu starog mlina dok zvukovi savremenih dela domaćih kompozitora ispunjavaju prostor.

Na programu su remek-dela Isidore Žebeljan, Aleksandre Vrebalov i Svetozara Nešića. Ovaj koncert će dodatno obogatiti Radoslava Vorgić Žuržovan, solistkinja pod dirigentskom palicom Mikice Jevtića.

vesti iz zrenjanina

Građanima je dostupan uvid u Jedinstveni birački spisak

Gradska uprava grada Zrenjanina obaveštava građane o izlaganju na uvid dela Jedinstvenog biračkog spiska za područje grada Zrenjanina uoči lokalnih izbora koji će se održati 2. juna. Deo spiska može se pregledati u sedištu Gradske uprave na Trgu slobode broj 10, kancelarija 13, ili putem računarske opreme unošenjem jedinstvenog matičnog broja građana radi provere ili eventualnih ispravki.

Građani koji primete nepravilnosti ili žele da izvrše promene u biračkom spisku, kao što su promena adrese ili drugi lični podaci, mogu to učiniti podnošenjem zahteva Gradskoj upravi. To je moguće u vremenu od 8h do 14:30h radnim danima i subotom od 8h do 13h, najkasnije do dana zaključenja biračkog spiska, 17. maja. Takođe, posebno se pozivaju građani koji će do datuma izbora steći pravo glasa da provere svoje podatke i eventualno zahtevaju promene.

Nakon zaključenja biračkog spiska, Ministarstvo nadležno za poslove uprave će vršiti ažuriranje spiska. Takođe, i podnosioci izbornih lista imaju pravo na uvid i podnošenje zahteva za promene u spisku.

Važno je naglasiti da se svi učesnici u ovom procesu moraju pridržavati zakona o zaštiti podataka o ličnosti. Uvid u Jedinstveni birački spisak može se takođe obaviti i elektronskim putem ovde.

Radno vreme službi u Zrenjaninu za vreme praznika

Za vreme praznika službe i objekti u Zrenjaninu radiće skraćeno, pogledajte u nastavku:

Parking

JKP „Pijace i parkinzi“ Zrenjanin najavilo je da tokom predstojećih praznika u gradu neće biti naplate parkiranja. Ovo važi od 1. do 6. maja. Nakon praznika, prvi radni dan kada će se ponovo početi sa naplatom parkiranja je utorak, 7. maj, od 7h.

Pijace

JKP „Pijace i parkinzi“ Zrenjanin takođe obaveštava korisnike pijačnih usluga o radnom vremenu pijaca u gradu tokom prazničnog perioda:

  • Sreda, 1. maj: radno vreme je do 14:30h..
  • Četvrtak, 2. maj: radno vreme je do 14:30h.
  • Petak, 3. maj: radno vreme je do 14:30h.
  • Subota, 4. maj: pijace će raditi uobičajeno.
  • Nedelja, 5. maj: pijace neće raditi jer je neradni dan.
  • Ponedeljak, 6. maj: radno vreme je do 14:30h.

Nakon toga, pijace će nastaviti sa svojim redovnim radnim vremenom.

JKP „Čistoća i zelenilo“

Radno vreme službi i prodavnica možete naći ovde.

Pošte

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika, iz Pošte obaveštavaju da će neradni dani biti od 1. do 6. maja.

U navedenim danima, samo će dežurne pošte na teritoriji PJ „Zrenjanin“ biti otvorene, koje su locirane na sledećim adresama: Alekse Šantića 34A i Mite Đorđevića 14, Zrenjanin.

Saobraćajci su tokom vikenda imali posla sa sledećim prekršajima

Prošlog vikenda, na teritoriji Policijske uprave Zrenjanina su se dogodile četiri saobraćajne nezgode. Jedna od njih je uzrokovala samo materijalnu štetu, dok je u ostalim troje ljudi zadobilo lakše telesne povrede.

Tokom istog perioda, saobraćajna policija je otkrila i sankcionisala ukupno 1.041 prekršaj, a šest vozača automobila je isključeno iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola. Jednom od njih je određeno zadržavanje.

Posebno interesantan slučaj bio je zaustavljanje pedesetpetogodišnjeg vozača bicikla koji je imao 1,36 promila alkohola u organizmu. Policija je zadržala vozača, a protiv njega će biti podneta odgovarajuća prekršajna prijava.

U Kulturnom centru Zrenjanina večeras možete gledati dokumentarac „Garavice“

U znak sećanja na žrtve holokausta, genocida i fašizma u Drugom svetskom ratu, Kulturni centar Zrenjanina prikazuje dokumentarni film „Garavice“ autora Dragana Radovića. Film istražuje strašne zločine nad srpskim narodom koje je počinila Nezavisna Država Hrvatska na području Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bosanskog Petrovca tokom Drugog svetskog rata. Prikazivaće se u Velikoj sali Kulturnog centra u ponedeljak, 29. aprila, sa početkom u 19h.

Plakat projekcija filma 29. 4. 2024 768x960 1
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °