Kako blokirati YouTube reklame na Android televizoru

YouTube bez reklama

YouTube postaje sve lošiji, ne toliko zbog samog sadržaja koji uz malo truda možete isfiltrirati, već zbog – reklama. Pogotovo ako koristite Smart TV, spremite se da vam uživanje u bilo čemu prekinu reklame od 30 sekundi pre nego što vaš video uopšte počne, ponekad i na sredini, ponekad dva puta u snimku, a i na kraju. Kao da to nije dovoljno, reklama može da vam preseče život čak i kada pauzirate video.

Srećom, postoje dva načina da se izbegne ovo – možete platiti za YouTube Premium (ne baš), ili pronaći bolju alternativu za YouTube aplikaciju.

YouTube reklame, stigao vam je kraj

Skinite i instalirajte aplikaciju SmartTube koja će blokirati YouTube reklame na vašem pametnom televizoru. SmartTubeNext vam omogućava da blokirate reklame na YouTube-u na uređajima sa Android TV-om, a podržava televizore sa ugrađenim Chromecast-om, Amazonove Fire TV uređaje, Xiaomi-jev Mi Box uređaj, Nvidia Shield, i mnoge druge Android TV uređaje. Dok god imate podržani uređaj, možete pratiti uputstva na SmartTube GitHub stranici kako biste ga instalirali.

Potrebno je samo da ga instalirate jednom. Nakon što instalirate aplikaciju, ona će moći da se sama ažurira. SmartTubeNext blokira sve reklame, čak ima ugrađenu i SponsorBlock ekstenziju, što znači da ćete takođe moći preskočiti reklame i druge sponzorisane segmente unutar videa vaših omiljenih YouTube kreatora.

Takođe možete besplatno koristiti režim slike u slici (picture-in-picture) sa SmartTubeNext-om. To je odlično za one koji vole da gledaju YouTube snimak dok, na primer, strimuju sportsku utakmicu uživo iz druge aplikacije, ili obrnuto. Aplikacija takođe podržava emitovanje (casting) i pretragu glasom, samo treba pažljivo čitati njen GitHub sajt za uputstva o tome kako je postaviti na vašem uređaju.

Važno je napomenuti da SmartTubeNext funkcioniše kao zamena samo za YouTube aplikaciju. Ne možete je koristiti kao zamenu za YouTube TV aplikaciju koja se koristi za gledanje TV kanala uživo. I koliko god zvučalo dobro u teoriji, kada počnete koristiti SmartTubeNext, možda ćete primetiti da njegov interfejs nije tako doteran kao zvanična ponuda Google-a. To je mala cena koju plaćate kako biste se oslobodili reklama, naročito jer se čini da postaju sve gore svake godine.

Pročitajte još i 10 saveta da ubrzati internet kod kuće!