20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaŽivotRazmislite pre nego što investirate: Da li Dyson vredi toliko novca?

Razmislite pre nego što investirate: Da li Dyson vredi toliko novca?

Internet je preplavljen Dyson airwrap stajlerom za kosu, a cena mu je paprena. Da li zaista vredi toliko novca?

European Top 44 Airplay chart

Dyson Airwrap predstavlja revolucionarni pomak u tehnologiji oblikovanja kose, kombinujući snagu vazduha i inteligentnu kontrolu toplote kako bi pružio besprekorne rezultate bez ekstremne toplote. Ovaj inovativni alat za oblikovanje kose stvorio je pravu senzaciju od trenutka kada je lansiran na tržište. Postao je omiljeni izbor profesionalnih frizera i entuzijasta za negu kose širom sveta.

Cena ovog stajlera za kosu se u Srbiji kreće od 86.000 do čak 107.000 dinara. Cena zavisi od nastavaka koje odaberete, kao i od prodajnog mesta za koje se odlučite naravno.

Kako Dyson funkcioniše?

Dyson Airwrap koristi tehnologiju poznatu kao Coanda efekat. Ona iskorišćava snagu vazduha kako bi omogućila oblikovanje kose bez potrebe za ekstremnom toplotom. Vazduh se usmerava kroz uređaj i stvara vakuumski efekat, omogućavajući kosi da se oblikuje oko cilindričnih nastavaka.To čini oblikovanje bržim i nežnijim za kosu.

Glavne karakteristike Dyson airwrap-a:

 • Dyson Airwrap dolazi sa inteligentnim senzorima koji mere temperaturu vazduha više od 40 puta u sekundi, osiguravajući konstantnu toplotu kako bi se sprečilo oštećenje kose.
 • Airwrap dolazi sa različitim nastavcima za različite stilove i tipove kose, uključujući nastavke za ravnanje, kovrdžanje, volumen i oblikovanje.
 • Zahvaljujući tehnologiji Coanda efekta, oblikovanje kose sa Dyson Airwrap-om je brzo i jednostavno, sa rezultatima koji traju duže.
 • Smanjenje potrebe za ekstremnom toplotom smanjuje rizik od oštećenja kose, čineći Airwrap odličnim izborom za one koji žele zdraviju i sjajniju kosu.

Ovo su dobre karakteristike Dysona, hajde sada da vidimo negativne.

 • Cena je nesumnjivo prva na listi kada se govori o Dysonu. Cifru već imate gore u tekstu. U poređenju sa konkurentskim uređajima na tržištu ovo je velika prepreka za potrošače.
 • Neki korisnici smatraju da su Dyson proizvodi, složeniji za korišćenje u poređenju s tradicionalnim alatima za oblikovanje kose ili drugim sličnim proizvodima. Za neke korisnike to može značiti duže vreme prilagođavanja ili dodatno vreme potrebno za postizanje željenih rezultata.
 • Neke recenzije korisnika ističu da održavanje i čišćenje Dyson proizvoda može biti složenije u poređenju s drugim sličnim proizvodima.
 • Dyson Airwrap je viralan uređaj i na internetu se može pronaći mnogo recenzija za njega. Influenserke i blogerke se žale da im lokne ne traju dugo nakon korišćenja ovog stajlera. To svakako zavisi od vašeg tipa kose i načina korišćenja, ali nismo mogli da zanemarimo ove kritike.
 • Problem sa Dysonom je ograničenje dostupnosti dodataka. Dodatni nastavci ili zamenski delovi mogu biti skupi ili teže dostupni u određenim regijama ili prodavnicama.
kosa 1

Koje su alternative za Dyson airwrap?

Ukoliko ste u potrazi za alternativnim opcijama za stajler za kosu koji je u skladu sa vašim budžetom, razmotrite kupovinu sledećih uređaja:

 • Revlon One-Step četka za oblikovanje i sušenje kose – Ovaj višenamenski uređaj kombinuje fen za kosu i četku za volumen, omogućavajući brzo sušenje i oblikovanje kose u jednom koraku. Cena je oko 6500 dinara.
 • ghd Platinum+ Styler – Ova pegla za ravnanje kose koristi tehnologiju sa tri zone za ravnanje. Obećava bolje rezultate uz manje oštećenja kose. U Srbiji ćete ga naći malo teže i koštaće vas oko 25000 dinara.
 • Rowenta Četka za kosu CF9540F0 – Izvanredna rotirajuća četka za kosu sa Ionic funkcijom. Omogućava podešavanje temperature u 2 nivoa, sadrži prirodna vlakna i promenljiv smer okretanja. Cena za ovaj proizvod se kreće od 9500 do 14000 dinara.
 • Remington Rotirajuća četka Curl & Straight Confidence AS8606 – odlična rotirajuća četka sa nastavkom za sušenje kose, omogućava jednostavno uvijanje i ispravljanje kose uz tretman jona. Dobro pazite jer cena za ovaj uređaj varira od 10000 do skoro 18000 dinara.

Da li je Dyson zaista vredan tog novca?

Da zaključimo, odluka o tome da li je Dyson Airwrap vredan novca je subjektivna stvar i zavisi od vaših prioriteta. Ako tražite siguran, efikasan i praktičan način oblikovanja kose, a možete da izdvojite novac, Dyson definitivno vredi razmotriti. Preporučuje ga 99% korisnika i čini se da ga ne hvale bez razloga. Ako cenite kvalitet, dugotrajnost i performanse, mogao bi biti vredan izbor. Razmišljajte dugoročno, da li vam je to isplativa investicija. Uštedećete vreme i posete frizeru, ali novac definitivno ne.

Pročitajte još i Kovrdžava kosa – kako je održavati.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °