“Fest” filmovi u KCZR!

U okviru bioskopskih projekcija KCZR biće prikazani filmovi sa ovogodišnjeg Festa.

U periodu od 11. do 13. marta biće prikazana revija filmova pod nazivom „Festofilm“, a na programu su tri filmska ostvarenja – „Sirano“, „Belfast“ i „Jedna sekunda“.

Sirano

  • Nagrađivani režiser Džo Rajt privlači bioskopske gledaoce kroz simfoniju emocija, muzikom, romansom i lepotom u filmu SIRANO, ponovo predstavljajući vanvremensku priču o ljubavnom trouglu koji slama srce.
  • Čovek ispred svog vremena, Sirano de Beržerak (Piter Dinklidž) zaslepljuje istovremeno žestokom igrom reči i sjajnim mačevanjem u dvoboju. Ali, ubeđen da ga njegov izgled čini nedostojnim ljubavi prema odanoj prijateljici, sjajnoj Roksani (Hejli Benet), Sirano tek treba da joj otkrije svoja osećanja. Ali, Roksana se zaljubljuje na prvi pogled u Kristijana (Kelvin Harison Junior).

Belfast

Kenet Brana, umetnik koji je više puta nominovan za Oskara, napisao je i režirao film BELFAST, potresnu priču o ljubavi, smehu i gubitku tokom odrastanja jednog dečaka, obojenu muzikom i društvenim nemirima kasnih 1960-ih u Irskoj.

Jedna sekunda

Tokom Kulturne revolucije, osuđenik je poslat u radni logor u pustinji severozapadne Kine. Da bi video svoju ćerku na filmu, on beži i kreće u bioskop u obližnjem selu. Tada mu se ukrštaju putevi sa devojčicom koja je siroče i koja očajnički želi filmsku rolnu i spremna je da je ukrade po svaku cenu. Zagonetna filmska rolna za koju imaju različite planove ubrzo postaje koren njihovog neočekivanog prijateljstva.

Prema rasporedu projekcija, filmovi se prikazuju od 20:00. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina radnim danima od 10 do 12 i od 18 do 20 časova i pre početka projekcije po ceni od 250 dinara.