20 C
Zrenjanin
12.06.2024.
Naslovna stranicaŽivotSvet tehnikeOtkriveni tajni Google SEO dokumenti

Otkriveni tajni Google SEO dokumenti

European Top 44 Airplay chart

Proboji podataka su česta pojava u tehnološkom svetu, ali povremeno se desi curenje koje uzdrma celu industriju. Nedavno je otkriveno preko 2.500 stranica tajnih Google SEO dokumenata, otkrivajući fascinantne detalje o radu njihovog pretraživača.

Početkom maja, Rend Fiškin, suosnivač SparkTora, dobio je anonimno hiljade stranica Google Search API dokumenata. Fiškin i Majk King, osnivač iPullRank-a, potvrdili su da su ovi dokumenti koji sadrže vrlo osetljive informacije autentični.

Google

Ova dokumentacija otkriva informacije koje direktno protivreče javnim tvrdnjama Gugla, poput njihovog negiranja posebnog rangiranja poddomena.

Mia Sato iz The Verge-a pokušala je da dobije komentar od Gugla ali bezuspešno. Fiškin i King su dobili odgovor, ali Gugl nije osporio autentičnost dokumenata.

U poslednjih nekoliko godina, velike kompanije poput AT&T i T-Mobile suočavale su se sa krađom korisničkih podataka, dok je društvena mreža X (ranije Twitter) bila žrtva velikog napada 2022. godine.

Google ima ozbiljnu konkurenciju

Gugl je trenutno neprikosnoveni lider među pretraživačima, ali se na horizontu pojavljuje ozbiljna konkurencija u vidu OpenAI. Najpopularniji pretraživač neprestano dodaje AI elemente u svoje rezultate pretrage, kao deo svoje strategije za integraciju Gemini AI-a u svoj ekosistem. Konkurencija je uvek dobrodošla, a mnogi korisnici misle da je pravo vreme za promene, posebno nakon što je Google ukinuo funkciju keširanih linkova u pretrazi.

Srodno: Google Search će se uskoro naplaćivati?

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
20 ° C
20 °
17.3 °
84 %
4.1kmh
98 %
Sre
19 °
Čet
25 °
Pet
24 °
Sub
27 °
Ned
29 °