Naslovna stranicaVestiNastava u školama ostaje regularna

Nastava u školama ostaje regularna

I nadalje će se pratiti epidemiološko stanje, ali za sad nema potrebe za potpunim prelaskom na onlajn nastavu.

European Top 44 Airplay chart

Model rada u školama se neće menjati. U interesu je svih- i učenika, profesora, nastavnika, učitelja ali i roditelja, da deca nastave da pohađaju školu, što je duže moguće, odnosno da se nastava ne prebacuje na onlajn metodu.

Danas je stručni deo Kriznog štaba održao sastanak sa ministrom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Brankom Ružićem, gde su došli do tog zaključka. Kako je rekao epidemiolog i član Kriznog štaba, Predrag Kon, iako roditelji ne prijavljuju školama zaraženu decu, to nije dovoljan razlog za razmišljanje da se škole u potpunosti prebace na treći model nastave, odnosno na isklučivo onlajn slušanje predmeta.

Tim za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola takođe je preporučio da se što duže održi neposredna nastava, odnosno da se što više moguće škola ipak zadrži na prvom modelu nastave.

Dr Kon je dodao da se glavni problem prenošenja virusa ne nalazi u školama, ali da će Krizni štab zatražiti da kovid propusnice važe 24 sata. Taj predlog će se tek raspraviti na narednom sastanku Kriznog štaba.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.3 °
55 %
2.4kmh
100 %
Sun
14 °
Mon
15 °
Tue
18 °
Wed
16 °
Thu
15 °