Naslovna stranicaVestiNova tura državnih subvencija za kupovinu električnih vozila

Nova tura državnih subvencija za kupovinu električnih vozila

Zbog velikog interesovanja, država ponovo objavila konkurs

European Top 44 Airplay chart

Vlada Srbije počela je sve više i više da razvija sluh za potrebe građana. Prošle nedelje je zatvoren konkurs za subvencionisanje kupovine ekološki prihvatljivih vozila. Tada su najavili da će uskoro biti otvoren nov, pošto je interesovanje bilo veliko. I evo- nedelju dana kasnije održali su svoju reč!

Ministarstvo zaštite životne sredine ponovo je omogućilo prijem zahteva za subvencionisanje kupovine električnih i hibridnih vozila. U te svrhe obezbeđena su dodatna sredstva, tako da građani ali i kompanije koje su zainteresovane, od danas mogu ponovo da konkurišu.

Za subvencionisanje kupovine električnih vozila i hibrida prvobitno je izdvojeno 120 miliona dinara. Podrška države varira u zavisnosti od toga kakvo vozilo kupujete- skuter, motor, putničko vozilo ili vozilo za javni prevoz. Najmanji iznos koji država može da dodeli je 250 eura, najveći do 5.000 eura po vozilu.

Svi uslovi vezani za ovaj konkurs, kao i potrebna dokumentacija, biće objavljeni u najkraćem mogućem roku na ovom linku.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
15.1 ° C
15.1 °
15.1 °
57 %
10.2kmh
100 %
Tue
16 °
Wed
15 °
Thu
13 °
Fri
18 °
Sat
20 °