Naslovna stranicaZabavaMuzikaNove stare pesme Tejlor Svift? (Taylor Swift)

Nove stare pesme Tejlor Svift? (Taylor Swift)

Poslovni trik, inat ili nešto treće? Definitivno treće.

European Top 44 Airplay chart

Jedna od najvećih pop zvezda današnjice, Tejlor Svift, koja je svoju karijeru započela u kantri muzici, iznenadila je publiku u proleće 2021. neobičnim gestom, objavivši svoje (ne tako) stare pesme u novom zvuku.

Nakon što je 2020. u jeku kovidskih zatvaranja objavila dva albuma Folklore i Evermore, Tejlor je na tržište izbacila novu verziju svog drugog albuma u karijeri “Fearless” 9. aprila 2021. pod nazivom “Fearless (Taylor’s Version)“. Da podsetimo, ovaj album izdat je još 2008. godine.

Nova varijanta prvog velikog hita

Na prvu loptu, čini se da ova zvezda želi na relativno lak i brz način da obogati svoju diskografiju i zaradi još po koje milionče sa obradama sopstvenih starih kompozicija, ali istina je mnogo ozbiljnija.

Naime, američki mogul tamošnje muzičke industrije Skuter Braun (Scooter Braun) je kupio za 300 miliona dolara izdavačku kuću Big Machine pod čijim je krovom Tejlor Svift objavila svojih prvih šest albuma. Sa time, on je i postao de-facto vlasnik kataloga i master snimaka pesama Tejlor Svift koje je ona objavila u periodu između 2006-2019. pre nego što se prebacila kod Republic izdavača. Sudeći po vidnom nezadovoljstvu pevačice zbog ovoga, i sumnji da je bila prisiljena da proda prava na svoje numere, ćini se da su to bile neke mutne radnje.

Levo trenutno besna Swift, desno Skuter koji se pravi lud

Kao reakciju na ovo, Sviftova je rešila da ponovo snimi sve albume koji nisu izdati pod krovom sadašnjeg izdavača, isključivo u cilju da smanji vrednost, isplativost kupovine izdavačke kuće Big Machine od strane Brauna i samu prodaju pređašnjih verzija numera.

Izjava Skutera Brauna povodom svega ovoga je sledeća: “Žao mi je i rastužuje me što je Tejlor imala takvu reakciju na ovo. Sve što je izjavila je bilo je vrlo zbunjujuće za mene i njene optužbe nisu zasnovane na činjenicama. Ne znam koju su joj priču ispričali. Nekoliko puta sam tražio da sedne za sto sa mnom, ali ona je odbila. Najviše me je pogodilo to što me je nazvala “nasilnikom. Čvrsto sam protiv toga da se bilo ko maltretira. Uvek se trudim da se vodim zahvalnošću i razumevanjem. Jedina stvar na koju sam najponosniji u tom trenutku je što su moji umetnici i tim stali uz mene.”

Nakon albuma “Fearless”, u planu je da se novi snimak albuma “Red” iz 2012. pojavi u prodaji 19. novembra 2021.

Pročitajte i još Otvori vrata, baci se na pod…

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.3 ° C
13.3 °
12.8 °
48 %
3.1kmh
91 %
Thu
14 °
Fri
18 °
Sat
21 °
Sun
23 °
Mon
24 °