11.7 C
Zrenjanin
28.05.2024.
Naslovna stranicaKorisnoKuća na selu za mlađe od 45 godina

Kuća na selu za mlađe od 45 godina

Prednost prilikom dodele bespovratnih sredstava imaju mlađi od 45 godina koji svoj posao mogu da obavljaju od kuće, ili ako su medicinari, farmaceuti, poljoprovrednici, prosvetari ili zanatlije.

European Top 44 Airplay chart

Ministarstvo za brigu o selu je raspisalo javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu kuće na selu za mlade poljoprivrednike, parove i samohrane roditelje mlađe od 45 godina.

Pravo prijavu imaju oni koji ispunjavaju i sledeće uslove – da su državljani Republike Srbije i da nemaju u vlasništvu neku nekretninu. Celokupan spisak uslova za prijavu pronađite na zvaničnoj stranici Ministarstva za brigu o selu, u delu Konkursi.

Kao dodatni plus će se gledati i ukoliko osoba koja konkuriše:

  • živi već na selu, u iznajmljenoj kući, ili sa članovima porodice;
  • ima formalno obrazovanje iz neke od sledećih oblasti: medicina, farmacija, poljoprivreda, veterina, prosveta ali i ukoliko je u pitanju zanatlija;
  • živi u gradu u iznajmljenom stanu, kući ili sa ostalim članovima porodice;
  • zaposlena je na takvoj poziciji da sve može da obavlja i od kuće, sa sela.

Cena kuće ne može biti preko milion i 200 hiljada dinara. Mora da poseduje sve osnovne uslove za život i stanovanje, da poseduje infrastrukturu i da ima tvrd put koji vodi do nje.

Rok za prijavu je dok postoje sredstva namenjena za ovu pomoć, a najkasnije do 1. novembra 2021. Svu dokumentaciju potrebnu za projavu možete pronaći ovde.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
11.7 ° C
16.7 °
11.7 °
80 %
2.1kmh
0 %
Uto
25 °
Sre
24 °
Čet
25 °
Pet
28 °
Sub
21 °