Završna svečanost manifestacije “Pesnička štafeta”

Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin

Završna svečanost 48. “Pesničke štafete”, tradicionalne manifestacije zrenjaninske biblioteke, održaće se u četvrtak, 26. maja na platou ispred Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” ili ako vreme ne dozvoli, u velikoj sali Biblioteke.

Ove godine u manifestaciji učestvovalo je 60 osnovnih škola sa teritorije Srednjeg Banata, opštine Kikinda i Titela. Zahvaljujući odličnoj saradnji zrenjaninske biblioteke sa direktorima škola i prosvetnim radnicima, susreti dece i gostujućeg književnika bili su realizovani u svih 60 škola učesnica u periodu od 09. do 20. maja.

Uglješa Šajtinac i bibliotekari Gradske narodne biblioteke “Žarko Zrenjanin” deset dana su se družili i razgovarali sa osnovcima, a gostujući književnik imao je prilike i da čuje pesme koje su učenici napisali povodom ovogodišnje manifestacije i da uživa u brojnim programima dobrodošlice koje su mu pripremili.

Više od  2.000 pesama napisano je povodom ovogodišnje manifestacije, a u uži izbor ušlo je 200 pesama. Na završnoj svečanosti biće nagrađeno najzanimljivijih 12 radova. Dodeljuje se 6 nagrada za učenike nižih, šest nagrada za učenike viših razreda osnovnih škola. 

Svečanost počinje u 11.00 časova a Uglješa Šajtinac dodeliće 12 nagrada učenicima osnovnih škola koji su autori najuspešnijih pesama.