Pokrajna izdvaja sredstva za zdravstvene ustanove

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo u ovoj godini finansiraće izgradnju, održavanje i opremanje zdravstvenih ustanova čiji je osnivač AP Vojvodina. Sredstva su obezbeđena za realizaciju programske aktivnosti izgradnje i opremanje zdravstvenih ustanova u državnoj svojini.

Opšta bolnica "Đorđe Joanović"; Foto: 105.rs

Iz pomenutog budžeta Dom zdravlja „Dr Boško Vrebalov” dobio je oko 6.300.000 dinara a ova sredstva će biti utrošena za nabavku ultrazvučnog aparata za pedijatriju u iznosu od  2.700.000 dinara, i sanitetskog kombi vozila 8+1 za prevoz pacijenata za dijalizu, u iznosu od oko 3.600.000 dinara.

Novi ultrazvučni aparat biće korišćen za snimanje razvoja kukova kod novorođenčadi. Time će biti kompletiran sistematski pregled naših najmlađih bez poterbe zakazivanje ove usluge u Opštoj bolnici, gde su do sada novorođenčad slata na snimanje kukova.

Sanitetsko kombi vozilo je od izuzetnog značaja za službu Hitne medicinske pomoći jer će prevoz pacijeneta na i sa dijalize biti lakše i brže organizovano pošto će novo vozilo biti korišćeno samo u tu svrhu, čime će se rasteretiti i vozni park Hitne službe i staviti na raspolaganje za prevoz hitnih slučajeva.