Program manifestacije “Buč” u Mužlji

Image by Frank from Pixabay

Meštani Mužlje obeležiće Dan sela od 8. do 10. septembra kroz tradicionalnu manifestaciju Buč u Mužlji. Organizatori, Savet Mesne zajednice i različke društvene organizacije, pripremili su bogat kulturni, zabavni i sportski program, uz nekoliko novih dodataka.

Manifestacija počinje u petak, 8. septembra, u 17:00, otvaranjem zajedničke izložbe civilnih organizacija i udruženja u Klubu Mužljanaca i Udruženju za negovanje starih običaja „Remus“. Izložbu će za posetioce biti otvorena u petak od 17:00 do 22:00, a u subotu i nedelju od 10:00 do 22:00.

U 18:30 počinje misa u Katoličkoj crkvi, nakon čega sledi koncert klasične muzike lokalnih horova i solista. Od 20:00 sati počinje zabavno veče u dvorištu bivše „Piroš čizme“, u organizaciji Omladinskog foruma.

Subotnji program otvara turnir u ženskom rukometu na terenu ŽRK “Lehel”, u 08:00, a sat vremena kasnije počinje takmičenje u kuvanju pilećeg paprikaša ispred zgrade Mesne zajednice. Svečana misa u Katoličkoj crkvi je zakazana za 10:00, a u 13:00 održaće se svečana sednica Saveta Mesne zajednice, prilikom koje će biti dodeljene zahvalnice zaslužnim meštanima.

Ispred Kluba Mužljanaca, za najmlađe posetioce biće organizovano crtanje na otvorenom u 16:00, a posle toga nakon čega sledi defile malih motorista, dvotočkaša i triciklista ispred KUD „Petefi Šandor“, gde će učestvovati deca uzrasta do deset godina.

Kulturno-umetnički program na pozornici ispred zgrade Mesne zajednice počinje u 17:00, a u 18:00 žurka u dvorištu bivšeg „Piroš čizme“, u organizaciji Moto kluba „Mužlja“. Misa u Katoličkoj crkvi ponovo će biti održana u 18:30 časova.