Naslovna stranicaPromoSlavimo svetski dan pice uz kaprićoze iz picerije Aquarius

Slavimo svetski dan pice uz kaprićoze iz picerije Aquarius

European Top 44 Airplay chart

Svetski dan pice obeležava se 9. februara, a Radio 105 ovu tradiciju poštuje već godinama. Ukoliko pažljivo slušate radio i rešite zadatke tačno, možete da osvojite picu kaprićozu iz picerije Aquarius.

U rešavanju današnjih zadataka, može vam pomoći priča o najskupljoj pici na svetu.

Znate li koliko košta najskuplja pica na svetu?

Jedan od majstora pice širom sveta odlučio je da eksperimentiše sa različitim dodacima i ukusima kako bi stvorio nešto ekskluzivno i egzotično. Rezultat je bila “Louis XIII”, pica koja je postala najskuplja na svetu do sada, sa cenom od preko 12.000 dolara. Ova specijalna pica pravi se u Italiji i nosi titulu “najskuplje pice na svetu”.

Recept za “Louis XIII” osmislio je Renato Viola, poznati pica šef koji je poznat po svojim kulinarskim veštinama. Priprema ove pice zahteva ceo tim, uključujući pica šefa, somelijera (specijalistu za vina) i još jednog kuvara koji priprema sastojke pre pravljenja pice.

Dimenzije ove pice su 20 centimetara, a velika pažnja posvećuje se svakom detalju tokom procesa pripreme. Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz picu se servira i konjak koji se smatra idealnim pratiocem za egzotične dodatke i ukuse.

Sastojci ove pice uključuju Mozzarella di bufala, sir napravljen od mleka domaćih italijanskih bivola, što daje pici prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Među najskupljim sastojcima su jastozi koji su pripremljeni i pečeni u konjaku, tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta so ručno prikupljena iz reke Murej.

Ova specijalna pica dostupna je u restoranu Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i složene pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje testa 72 sata unapred, potrebna je prethodna najava.

A gde su najbolje pice u gradu?

Posetite piceriju Aquarius na adresi Žarka Zrenjanina 53a i uživajte u raznovrsnoj ponudi pica, uključujući i ukusnu kaprićozu. Takođe, možete poručiti svoju omiljenu picu pozivom na broj 023 510 248.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
broken clouds
13.3 ° C
13.3 °
11.2 °
61 %
6.5kmh
80 %
Sun
13 °
Mon
18 °
Tue
16 °
Wed
17 °
Thu
16 °