Naslovna stranicaVestiSportZa EP u Budimpešti, rvači Srbije se spremili u Zrenjaninu

Za EP u Budimpešti, rvači Srbije se spremili u Zrenjaninu

Evropski šampionat traje do 3. aprila.

European Top 44 Airplay chart

U glavnom gradu Mađarske danas počinje Evropsko prvenstvu u rvanju. Srbiju će na ovom takmičenju predstavljati dvanaestoro takmičara u grčko-rimskom i slobodnom stilu.

Rvačka reprezentacija Srbije se za Evropsko prvenstvo pripremala u Zrenjaninu, pre toga u Bugarskoj i Hrvatskoj. U ekipi Srbije koja je otputovala u Mađarsku, nalazi se i Ana Fabijan koja je, ovog meseca, u Plovdivu, osvojila prvu medalju za srpsko žensko rvanje na velikim takmičenjima.

foto: Rvački savez Srbije

Kao što je već uobičajeno, vrlo važan deo tima čine članovi Rvačkog kluba Proleter, pa se dobri rezultati očekuju od Zuraba Datunašvilija, braće Nemeš i Mihaila Kadžaje.

Srbiju će još predstavljati Branko Kovačević, Sebastijan Nađ, Stevan Mićić, Perica Dimitrijević, Hetik Cabalov, Magomedgadži Nurasulov i Ali Arslan.

Od kada se Srbija na rvačkim takmičenjima pojavljuje kao samostalna zemlja, rvači naše reprezentacije su na velikim takmičenjima osvojili 34 medalje. Predsednik Rvačkog saveza Srbije, Željko Trajković, očekuje da taj niz nastave i u Budimpešti.

Priliku da uvećaju broj odličja, srpski rvači imaće i u septembru, kada će Beograd biti domaćin Svetskog prvenstva.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
overcast clouds
13.9 ° C
13.9 °
12.8 °
49 %
5.8kmh
93 %
Thu
17 °
Fri
16 °
Sat
13 °
Sun
18 °
Mon
14 °