16.7 C
Zrenjanin
30.05.2024.
Naslovna stranicaVesti ZrenjaninZrenjanin vesti | 7. maj 

Zrenjanin vesti | 7. maj 

European Top 44 Airplay chart

Ovo su najnovije vesti iz Zrenjanina:

Najavljeno isključenje struje za sutra, 8. maj

Planirano je isključenje struje za sutra,8. maj u naseljenim mestima Perlez, Farkaždin i Knićanin. U periodu, od 7:30h do 13h, korisnici će ostati bez napajanja električnom energijom.

Napomena: U slučaju nepovoljnih vremenskih uslova, planirani radovi će biti odloženi. Takođe, u slučaju završetka radova pre predviđenog vremena, Elektrodistribucija Zrenjanin zadržava pravo da ponovo uključi napajanje električnom energijom pre planiranog vremena.

Filip Mandžukov će održati klavirski koncert u Muzičkoj školi

Filip Madžunkov, pijanista i pedagog će održati klavirski koncert u svečanoj sali Muzičke škole „Josif Marinković“, 10. maja s početkom u 17h. Madžunkov je rođen 1980. godine u Beogradu. Svoje muzičko obrazovanje započeo je u muzičkoj školi „Kosta Manojlović” u Zemunu, a nastavio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Ratne okolnosti su ga naterale da diplomira na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Nakon toga, Filip je usavršavao svoje veštine na školi „Alfred Korto” u Parizu, pod mentorstvom čuvene pijanistkinje Žermen Munije. Karijeru je gradio kao nastavnik klavira u muzičkim školama u Srbiji, a istovremeno je i nastavio sa svojim obrazovanjem, magistrirajući i doktorirajući na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu.

Od 2020. godine, radi kao docent na Katedri za klavir na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dobitnik je nekoliko nagrada na međunarodnim pijanističkim takmičenjima i nastupao je na koncertima i festivalima kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Ističe se kao predstavnik novog talasa mladih umetnika koji se očekuje da unaprede savremeno izvođaštvo u sredini. Njegov umetnički profil se formira iz različitih pozitivnih osobina, uključujući bogatu maštu, logičko strukturalno mišljenje, kultivisane stilističke karakteristike i pouzdanu pijanističku tehniku, kao i sposobnost komunikacije s publikom.

koncert filip
MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
16.7 ° C
16.7 °
16.7 °
83 %
1.1kmh
8 %
Čet
16 °
Pet
24 °
Sub
28 °
Ned
25 °
Pon
27 °