Hrana i piće

6 Brzih ideja za ručak kada ste u žurbi

Spremite se da obogatite svoj jelovnik sa jednostavnim receptima koji će postati vaša svakodnevna rutina!

Ako vam je ponestalo ideja za ručak pogledajte naše preporuke.

Kada dođete kući nakon napornog dana, poslednja stvar koju želite je da provodite sate u kuhinji pripremajući obrok. Ipak, to ne znači da treba da odustanete od ukusnog ručka! Sa nekoliko brzih i jednostavnih sastojaka, možete kreirati obrok koji je ukusan, zdrav i savršeno zadovoljavajući.

Bilo da imate ostatke od prethodnog obroka, ili jednostavno želite da upotrebite sastojke koji su vam na raspolaganju, postoje brojne brze ideje za ručak koje ne oduzimaju mnogo vremena, a pružaju sve što vam je neophodno.

Kroz ovaj članak, predstavićemo vam nekoliko brzih, jednostavnih i kreativnih jela, koja možete pripremiti za manje od 20 minuta.

Tako salata

Savršen način da iskoristite sve što imate u frižideru, idealna je za brzi, lagani ručak, a možda i večeru, pogotovo uz film.

Kako se priprema:
Za početak, u većoj činiji kombinujte sve sastojke koje imate pri ruci. Stavite proprženo mleveno meso (ako nemate, može i piletina ili drugo meso), dodajte iseckanu zelenu salatu, paradajz, pasulj, kukuruz, i naravno, omiljeni čips (najbolje tortilja čips). Po želji, možete dodati i malo kisele pavlake ili grčkog jogurta za kremastiji ukus. Na kraju, sve dobro začinite omiljenim začinima, promešajte i odmah servirajte.

Njoke u paradajz sosu

Njoke su namirnica koju je uvek dobro da imate u frižideru, jer se brzo pripremaju, mogu se jesti na mnogo načina i uvek budu ukusne. Za ovo jelo će biti dovoljno da skuvate njoke, a zatim ih ocedite. Sipajte omiljeni paradajz sos, začinite bosiljkom, solju i biberom, a parmezan na vrhu će jelu dati još bolji ukus. Prijatno!

Pirinač i piletina

Evo jednog brzog i ukusnog recepta koji je savršen kada želite nešto brzo da spremite, a da ne morate da se trudite previše. Višak pirinča koji ste skuvali prethodnog dana će vam poslužiti!

Ako imate airfryer, stavite piletinu i pecite je na 180°C oko 15 minuta. Ako nemate, pržite je u tiganju sa malo ulja, oko 8 minuta sa svake strane. Kada je gotova, iseckajte je na male komade.

U istom tiganju propržite iseckani crni luk i šargarepu sa malo ulja, oko 5 minuta, dok ne omekšaju. Zatim dodajte iseckani beli luk i kratko propržite, samo da pusti miris. Nakon toga, ubacite skuvani pirinač i grašak, sve dobro promešajte i zagrejte još 2 minuta.

Na kraju dodajte umućena jaja i pirinač. Pržite još malo dok se jaja ne ispeku, a zatim vratite piletinu u tiganj, dodajte soja sos, sve dobro promešajte i poslužite.

Cezar pasta

Zasitno jelo koje ćete jedva čekati ponovo da jedete. Recept pronađite ovde.

Tortilje

Tortilje možete praviti na more načina, a mi vam donosimo Tortilje na 5 načina – Ukusne ideje za svaki obrok.

Tuna tost

Ko kaže da sendviči nisu za ručak? Tost sa tunjevinom, preukusan, hrskav, pun sira koji se topi… njam!

Prvo, uzmite veliku činiju i sipajte majonez, sok od limuna i ako volite ljuto možete staviti ljutu mlevenu pariku. Sve sastojke stavljate odokativno, u zavisnosti od toga za koliko osoba pripremate, ali i od vašeg ukusa. Dobro ocedite tunu, dodajte je u ovu mešavinu i sve dobro izgnječite viljuškom. Zatim dodajte seckani celer, krastavčiće, crni luk i peršun, pa začinite solju i biberom po ukusu. Obavezno probajte i proverite da li je sve po vašem ukusu!

Nakon toga, premažite jednu stranu svake kriške hleba puterom, stavite na neputerovanu stranu porciju tunine smese, par kriški paradajza i komadiće sira, najbolje čedar, ali poslužiće koji god da imate. Preko toga stavite još jednu krišku hleba, sa puterovanom stranom okrenutom prema spolja. Stavite sve na pleh i stavite u rernu, da se sve lepo zapeče i sir se otopi, što će trajati oko 5-8 minuta. Ako imate airfryer ovaj proces će biti još brži! Kada izvadite iz rerne, sačekajte malo da se prohladi, a zatim uživajte u sendviču koji se topi u ustima!

Svoj omiljeni radio i portal pratite i na Instagram i Facebook profilu.

Povezani članci

Back to top button