Naslovna stranicaZrenjaninSimo Salapura dobitnik "Majske nagrade"

Simo Salapura dobitnik “Majske nagrade”

Prestižno priznanje za gradonačelnika Zrenjanina

European Top 44 Airplay chart

Gradonačelnik Zrenjanin Simo Salapura dobio je najviše godišnje društveno-sporsko priznanje koje dodeljuje Sportski savez Srbije – “Majska nagrada”, u kategoriji “sportski funkcioner”, a ovo priznanje dodeljuje se samo jednom u životu pojedinca.

“Sportska istorija i tradicija Zrenjanina same za sebe govore koliko je naš grad poznat u ovoj oblasti. Četrnaest klubova starijih od jednog veka, osnivač modernih Olimpijskih igara rođen u našem gradu, 22 olimpijske medalje, najstarija sportska dvorana na ovim prostorima, prva i jedina titula u košarci u nekom gradu u Srbiji van Beograda, muzej sporta, velik broj klubova i sportista, besplatno korišćenje sportskih objekata, investiranje u sportsku infrastrukturu, samo su deo onog što nas izdvaja od sličnih sredina i što je i opredelilo zvaničnike u Briselu da nam dodele titulu “Evropski grad sporta” – izjavio je Salapura i naznačio da je i zajednica pomogla u tome, s obzirom da je naš grad prvi u Srbiji koji je poneo ovo evropsko priznanje u oblasti sporta.

Da podsetimo – u Zrenjanin je iz Brisela, sedišta Evropske asocijacije prestonica i gradova sporta, pred sam kraj prošle godine stigla zastava namenjena evropskim gradovima sporta 2021. godine, sa imenom i grbom našeg grada, obeležjem Republike Srbije i simbolima asocijacije i Evropske unije. Zastavu su zajednički prihvatili gradonačelnik Zrenjanina i predstavnici sportskih organizacija i ustanova – Sportskog saveza grada Zrenjanina, Saveza za školski sport grada Zrenjanina i Javne ustanove “Sportski objekti” – Simo Salapura, Vukosava Đapić Atanacković, Marinko Pajić i Bojan Mijatov, kao znak saradnje svih na realizaciji projekta “Evropski grad sporta 2021”.

Na svečanosti u Narodnoj skupštini Republike Srbije u glavnom gradu, ovu nagradu su mu uručili predsednik SSS Davor Štefanek i član upravog odbora Sreten Damjanović, a dodeli je prisustvovao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

“Majska nagrada” se dodeljuje najboljima u 10 kategorija – nacionalni sportski savez, teritorijalni sportski savez, životno delo, sportska organizacija, sportista sa hendikepom, sportista u olimpijskom i neolimpijskom sportu, sportski funkcioner, sportski stručnjak i sportski novinar. 

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI...

Vreme i kvalitet vazduha

Zrenjanin
clear sky
25 ° C
25 °
25 °
40 %
5.4kmh
2 %
Sun
25 °
Mon
24 °
Tue
23 °
Wed
22 °
Thu
20 °